Utorak, 26 svibnja, 2020

PROFESOR UDARIO DVOJICU UČENIKA, POZVANA POLICIJA: Kaže ‘Sve bih ponovio‘

U Tehničkoj školi Čakovec u utorak se dogodio incident u kojemu je profesor udario učenika koji ga je provocirao, zbog čega je pozvana i policija

Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka potvrdio je da se “jučer u popodnevnoj smjeni dogodio incident u jednom razrednom odjeljenju”, istaknuvši da je “na neprimjereno i neprihvatljivo provociranje učenika došlo do neprimjerene i neprihvatljive reakcije profesora”.

Kako se neslužbeno doznaje, učenici su tijekom sata kredom gađali profesora koji im je bio okrenut leđima, a kada se okrenuo, jednog je učenika odgurnuo, a drugoga vrijeđao i pljusno.

Slučaj je prijavljen policiji, a glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek rekao je da “PU međimurska provjerava navode iz anonimne prijave građana o tom događaju”, dodavši da zbog zaštite maloljetnika u ovakvim osjetljivim slučajevima policija ne daje detalje o događaju.

‘Nemam drugog izbora’

U srijedu navečer o ovom slučaju je progovorio i prozvani profesor.

“Kada sam ustanovio koji učenik to radi, ja sam ga gurnuo nogom, nisam ga ozlijedio. U kabinetu ga nisam mlatio, nego sam ga gurnuo rukom par puta u glavu. Isto tako i drugog učenika koji je, izlazeći iz razreda, pljunuo na stol. Pa sam prema obojici primijenio približno isti tretman”, rekao je profesor Franjo Dragičević za RTL.

Kaže da ga je sram što je doveden u tu situaciju, ali poručuje i da ništa ne bi promijenio da se isto ponovi. “Drugog izbora ja jednostavno nemam. Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole”, rekao je profesor.

Imao je ‘posebne mjere’?

Profesor kojemu je godina dana do mirovine tvrdi još je od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, no neki učenici kažu da je imao ‘posebne mjere’.

“Profesor je znao lomiti trokute, vikati, vrijeđati učenike, bilo je svašta, prijetnje, prijetio je da će zvati policiju, svašta”, rekao je jedan od učenika za RTL.

Na slučaj je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja poručivši da je “škola mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja”.

Ministarstvo je, kako se ističe u priopćenju, kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitno očitovanje, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi ako ga škola zatraži.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) DODIK IZAZVAO INCIDENT PRED STRANIM DIPLOMATIMA Svi gledali u čudu, Komšić se nasmijao: ‘Nema zastave!’

>>> Kaos u sabornici: Zastupnici oporbe okružili saborsku govornicu i spriječili raspravu

>>> KONAČNO DOLAZI ONA PRAVA ZIMA? Meteorolozi najavili promjenu, a s njome i snijeg. Evo kada bi trebao padati

Komentari

Komentari