Nedjelja, 12 srpnja, 2020

PRODAVAČICA KOJA SE IZBORILA ZA PRAVDU: ‘Htjeli su me se riješiti, a sada ću vam ispričati cijelu priču’

Prodavačica koja je dobila otkaz jer je uzela dvije kriške pršuta, sretna je što je dokazala da nije lopov, a tvrdi i da je uzela zimsku salamu, a ne pršut

Na oduševljenje mnogih jučer je Županijski sud u Zagrebu završio slučaj prodavačice koja je 2015. godine dobila otkaz u zadarskom Intersparu jer je pojela dvije šnite pršuta, utvrdivši da to nije bio dobar razlog za izvanredni otkaz. Danas je Suzana Šešo sretna jer je dokazala da nije lopov, a za 24sata rekla je da nije bio pršut u pitanju, nego zimska salama.

“Bila sam gladna i iscrpljena nakon pretovarivanja paleta bez pauze i cjelodnevnog rada na odjelu delikatesa. Uzela sam dva zalogaja da se ne srušim”, rekla je Suzana za 24sata koja se priprema za odlazak na sezonski rad u Austriju gdje radi otkako je dobila otkaz u Intersparu.

Sa 60.000 kuna odštete uz zatezne kamate, Suzana će pokriti dio troškova kredita. Jedan dio novca će dati mami, a jedan dio i 25-godišnjem sinu jedincu koji se nedavno oženio.

Slučajno postala zviždač

Suzana tvrdi da su je se u Intersparu zapravo željeli riješiti, ali nisu znali kako.

“Važno je to da sam nehotice postala zviždač, zbog svih mojih kolegica koje trpe na sličnim radnim mjestima situacije koje su i gore od ove moje. Oni su me se htjeli riješiti jer sam im bila preveliki trošak, a nisu mogli naći drugi razlog. Sad ću vam ispričati cijelu priču”, rekla je Suzana.

Kada se otvorila poslovnica Interspara u Zadru Suzana je radila u Kauflandu. S obzirom na to da ima dobre kvalifikacije, da je dobra radnica, a zna i upravljati viličarom i drugom strojevima, u Intersparu su je na razgovoru za posao pitala za koliko novca bi prešla kod njih.

Tražila tisuću eura za prelazak u Interspar

Suzana je tražila tisuću eura, a oni su pristali i postavili je na mjesto voditeljice odjela tekstila.

“Moje kolegice radile su za dvostruko manju plaću. A onda su nakon 13 godina zaključili da sam im preskupa. Plaću mi nisu mogli smanjiti po zakonu, pa su išli na promjenu radnog mjesta. Poslali su me kao prodavačicu na odjel delikatesa”, rekla je Suzana za 24sata uz tvrdnju kako vjeruje da su poslodavci računali kako će sama dati otkaz.

I druge su kolegice tog dana uzele kriške salame

Suzana ipak nije dala otkaz, a nova funkcija joj je bila i lakša s obzirom na to da je bilo manje stresa. Godine 2015. kada je uhvaćena u trenutku slabosti kada je uzela nekoliko kriški salame, nije bila jedina koja je to napravila.

“A onda su iznenada u komoru postavili kamere. Tog dana u rujnu 2015. nisam samo ja uzela par šnita salame. I moje druge kolegice su uzimale, ali jedino sam ja dobila izvanredni otkaz. Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli. Žalili su se i da sam ih uzela bez rukavica, golim rukama, iako nismo imali obvezu nošenja rukavica. Neka. Za mene je to sad sve konačno gotovo i ova je trakavica završila. Nisam ogorčena i ne zamjeram im, jer u konačnici oni su najskuplje platili te dvije šnite salame”, zaključila je Suzana za 24sata, poručivši kolegicama da ne smiju šutjeti ako trpe nepravdu.

Komentari

Komentari