Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

‘Probudio sam se na intezivnoj, čuo sam istinu o koroni. Nisam mogao vjerovati…’

Proveo je tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio

Mattia Maestri, takozvani ‘prvi pacijent’ talijanskog dijela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu. Maestriju (37) je zaraza dijagnosticirana 20. velječe u njegovu domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za Sportweek, tjednik povezan sa sportskim novinama Gazzettom dello Sport, Maestri je kazao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć. “Rekao sam ‘ne, hvala’, osjećam se vrlo normalno”, kazao je, dodavši da je u bliskom kontaktu s liječnikom koji ga je spasio.

“Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, slijedim njegove savjete na svojem dugom putu prema normalnom”, kazao je.

Prošao je kalvariju

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio.

Uključivši mobitel, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. ožujka, ali mu je dva dana ranije od covida-19 preminuo otac. I njegova trudna supruga je bila zaražena, no oporavila se. Zdravu djevojčicu rodila je 7. travnja. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ovo je opasno: Na pomolu jedna od najvećih afera Vlade – ministar se slučajno razotkrio?
>>> U Sesvetama uhićen mladić koji se sumnjiči da je iznuđivao sina HDZ-ovog moćnika
>>> OPA! Škoro ugrozio gotovo ”sigurnu” pobjedu HDZ? Evo tko bi slavio da su danas izbori
>>> Je li Plenković svjestan što radi? Napravio je pogrešku koja će ga koštati izbora, baš kao i Kolindu
Komentari

Komentari