Utorak, 4 kolovoza, 2020

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HB BIH: Bosnu i Hercegovinu ruše oni koji iseljavaju svoj vlastiti narod!

Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini pokazuje da je vjernika katolika sve manje. Po svemu sudeći takav će trend i ostati: ovakvi duhovnici nisu zaslužili sljedbeništvo, ovakav HDZ nije zaslužio biračku podršku”, stoji u Priopćenju kojega je danas javnosti uputio Hrvatski blok BiH.

U Priopćenju se, između ostaloga, kaže kako predsjednik HDZ BiH Dragan Čović  koji tvrdi da Hrvati ne bi mogli opstati u cjelovitoj Bosni i Hercegovini, ne zna puno o vlastitoj zemlji ili namjerno ne priznaje činjenice. Hrvati su upravo u Bosni i Hercegovini pokazali svoju osobitu sposobnost za dijalog , za vrijednosti  i za  raznolikosti.

Temeljno je političko uporište Dragana Čovića , koliko smo dosad uspjeli razabrati, kako uporno ponavlja neistinu,dok  i sam priznaje da je iz Bosne i Hercegovine iselilo 100.000 Hrvata.Čak i da jest tako – a dakako nije, jer je Dragan Čović zaboravio na Hrvate koji se nikada nisu vratili u Bosansku Posavinu u Teslić,Kotor Varoš, Prijedor u manji entitet BiH”, stoji u Priopćenju za javnost kojega je potpisao Francisko Bradarić, predsjednik stranke , koji pojašnjava:

-Takvi političari nisu zaslužili sljedbeništvo, takav HDZ nije zaslužio biračku podršku. Upravo zbog grešaka Dragana Čovića, danas je posebno važno da hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini usuglase djelovanje na svim razinama, a parlamentarni izbori su prilika da to učinimo i pobijedimo.  Pred nama je velika zadaća istaknuti najbolje i najčasnije ljude u koje će birači imati povjerenja, stoji u Priopćenju za javnost Hrvatskog bloka BiH.

Anto Pranjkić/ Priznajem.hr

Komentari

Komentari