Srijeda, 30 rujna, 2020

PRIJETI MU 3 GODINE ZATVORA: Muškarac zaražen korona virusom ušetao u bolnicu, TREBAO JE BITI U SAMOIZOLACIJI!

Jedan je muškarac jučer u 7 ujutro doveo dijete na vađenje krvi u Dječju bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu i ondje boravio dva sata, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Riječ je o osobi koja je bila u samoizolaciji pod visokom sumnjom na koronavirus, što govori sama činjenica da mu je uzet bris i on je u kućnoj samoizolaciji trebao čekati nalaz. Usprkos toj činjenici, on je otišao u Dječju bolnicu bez da je osoblju rekao u kakavoj se situaciji nalazi. Obavio je s djetetom pretrage i otišao kući.

Riječ je o visokopozicioniranom zaposleniku jedne strane kompanije koja ima hrvatsko predstavnišrtvo. Igrom slučaja ta je tvrtka u vezi sa zdravstvenim sektorom.

Jedna od zaposlenica u Klaićevoj je pretpostavila da bi mogao imati veze sa stranom zemljom, raspitala se u toj tvrtki i nazvala ga, a on je rekao: – Da, ja sam u samoizolaciji i čekam nalaz na koronu. Naknadno se, tog popodneva, potvrdilo da je zaražen, prenosi jutarnji list

Ravnatelj Dječje bolnice Goran Roić potvrdio je ove navode te je zgrožen činjenicom da je itko u stanju napraviti nešto takvo i ugroziti pacijente u bolnici i osoblje.

– U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Potvrdu da je čovjek bolestan dobili smo tek danas. Odmah smo kontaktirali epidemiološku službu, odmah su obaviješteni svi kontakti. Odjel je zatvoren i dezinficira se – kaže Roić.

Inače, Nacionalni krizni stožer u više je navrata apelirao na građane da ne krše samoizolaciju jer inače njihovi napori nemaju smisla i virus će se proširiti populacijom.

Ovaj muškarac može i kazneno odgovarati te dobiti kaznu od tri godine do 12 godina, ovisno o posljedicama. Obzirom da je evidentno da je bio tamo, sasvim će sigurno platiti kaznu do 8000 kuna.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘Ako osjetite ove 3 ‘bezazlene’ stvari, možda ste i vi pokupili virus…’
>>> ĐIKIĆ PROMIJENIO PRIČU: Korona virus je OPASNIJA OD GRIPE, situacija je neizvjesna
>>> Ugradnja ovog čipa bi vas mogla zaštititi od virusa, tvrde stručnjaci
Komentari

Komentari