Utorak, 14 srpnja, 2020

PRIJETI LI SRBIJA RATOM ? U Srbiji počela vojna vježba “Stoljeće pobjednika”, sudjeluje 8.000 vojnika

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija u subotu obilježava velikom vojnom vježbom “Stoljeće pobjednika” u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost – prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazoči i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabić posjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od – Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

(Hina) (fah)


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> VUČIĆ NA SRPSKIM RATNIM IGRICAMA ‘Uskoro nam stiže još nešto o čemu ne mogu pričati, a što je već plaćeno. Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije’

>>> PUSIĆ NAPALA DESNICU I KOLINDU: Šokirala izjavom o Vukovaru

>>> ALARMANTNO UPOZORENJE: PROVJERITE SVOJE MOBILNE APLIKACIJE: Korisnicima Androida mogle bi ukrasti bankovne podatke, ovo je popis onih koje treba ukloniti

Komentari

Komentari