Utorak, 20 listopada, 2020

PRIJATELJI BEZUKA BIJESNI NA PLENKOVIĆA: Teroriziraju državu preko 30 godina, pravda i Božja kazna jednoga će ih dana stići

Jutarnji list je razgovarao s Danijelovim najboljim prijateljem, mladićem s kojim je dijelio tajne, doduše, sve osim jedne. Tvrdi nam da Danijel nikome nije nagovijestio svoj zagrebački pohod, nije ga dao ni naslutiti.

– Ja u ovo sve gotovo da i danas ne vjerujem. S njim sam provodio jako puno vremena, bio je prijatelj kakvog možete poželjeti, dobar, vrijedan, pošten. Nikada nije pokazivao trunku agresivnosti, uvijek je sve nasmijavao. Vodio je brigu o okolišu, sam je znao uzeti svoj trimer i fleksericu i čistiti dječje igralište, obilazio je šumu i skupljao tuđe smeće. Nikakvih problema nije imao i ni na što mi se nije žalio. Ne govorim sve ovo zato što je sada mrtav, nego zato što je tako bilo – govori prijatelj.

On mu je pronašao posao u zagrebačkoj tvrtki, u koju su zajedno putovali svako jutro autobusom. Nedavno mu se, kaže, malo požalio da mu je naporno buditi se u 4 ujutro, odrađivati terene na gradilištima i vraćati se kasno.

– Kada sam vidio da portali pišu o 22-godišnjem napadaču iz Kutine, on je zadnji koga bih povezao s tim. Nepojmljivo. Imao je izraženu crtu brige za opće dobro i pomaganje drugima. Zbog nostalgije za svojom obitelji i bolesnom majkom, vratio se iz Njemačke, gdje je radio na sortiranju jabuka – govori mladić za Jutarnji list

On smatra da su “HOS, Thompson i Škoro, Danijelova stvar”, te da bi “ljude trebala boljeti ona stvar za to što on radi i sluša, jer je to privatna stvar svakog čovjeka”. A onda je mladić odlučio poslati poruku premijeru Plenkoviću, davši nam do znanja kako je zato i pristao na razgovor. Ona glasi ovako.

– Gospodin Plenković napisao je da je to bio teroristički čin. Oni teroriziraju državu preko 30 godina, pravda i Božja kazna jednoga će ih dana stići – poručio je mladić.

Pitali smo ga zar doista smatra da je Danijelov način dobar za rješavanje problema, na što je rekao da “ne zna što bi rekao”. Uslijedio je potom njegov SMS: “Također sam zaboravio reći, a volio bih da i to napišete, da poručite Plenkoviću, da ako ne zna vodit’ ovu državu, neka odstupi i prepusti državu nekome ‘ko zna s njom vladat’. Osobno Plenkoviću ne bi dao ni da kantu drva čuva, a kamoli državu da vodi. I zašto je uzeo blindirano vozilo? Da li se boji vlastitog naroda?”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ROĐAK POKOJNOG DANIJELA: Bezuk nije počinio samoubojstvo!? ”Bježao je pred ljutitim policajcima…”
>>> NASTAVLJA SE HUŠKANJE: Sanader odgovorio, Škoro nikada nije demantirao da je četnički zet
>>> JAVIO SE RANJENI POLICAJAC: Emotivnim komentarom prozvao medije, prestanite se napajati tragedijom
>>> DOŽIVIO JE TRAGEDIJU: Tko je muškarac koji je prijetio Plenkoviću, susjedi tvrde da je bezopasan
Komentari

Komentari