Subota, 4 travnja, 2020

Prihvaćena tema doktorata predsjednice, pogodite tko je jedini bio protiv

Na Fakultetu političkih znanosti prihvaćen je izvještaj povjerenstva za ocjenu teme doktorskog rada studentice doktorskog studija, predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Tema predsjednice je prihvaćena, ali jedan član povjerenstva je bio protiv.

Predsjednica piše doktorat na temu Odgovornost za zaštitu (R2P): Koncept, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (slučaj Libije).

Izvještaj je sastavilo povjerenstvo u sastavu prof.dr.sc. Siniša Tatalović, prof.dr.sc. Lidija Kos Stanišić i prof.dr.sc. Anton Grizold.

Kako piše Večernji list, izvještaj je prihvaćen s jednim glasom protiv. Temu nije htio prihvatiti prof.dr.sc. Dejan Jović.

Protiv prihvaćanja tog izvještaja glasao je samo dr. Dejan Jović. Naši dobro upućeni sugovornici kažu da je dr. Jović, koji je inače bio savjetnik bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića, predložio je da se u povjerenstvo koje će ocjenjivati doktorski rad predsjednice uključi i stručnjak za Libiju jer smatra da nitko od drugih članova povjerenstva nije ekspert za tu zemlju. No Fakultetsko vijeće to nije prihvatilo pa je zato, kažu upućeni, dr. Jović bio protiv izvještaja.

Treća na rang-listi

Mentor Kolindi Grabar-Kitarović je dr. Anton Grizold, profesor na ljubljanskom Fakultetu društvenih znanosti i bivši ministar obrane Slovenije. Dr. Tatalović i dr. Kos Stanišić profesori su na FPZ-u. Predsjednica Grabar-Kitarović krajem 2015. primljena je na poslijediplomski studij politologije, a na rang-listi za upis zauzela je treće mjesto s 22,47 bodova. Inače, ukupno je bilo prijavljen 51 kandidat, a njih 13 nije udovoljilo uvjetima natječaja. Doktorski studij na FPZ-u, prema medijskim napisima, stoji 60.000 kuna, a predsjednica je morala dolaziti na obavezna predavanja. Na FPZ-u predsjednica je 2000. godine stekla i titulu magistra međunarodnih odnosa. Pokušali smo doći i do komentara dr. Jovića o tome zašto je glasao protiv izvješća o ocjeni teme doktorata predsjednice RH, no on nam je danas bio nedostupan.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mönchengladbach: Uhićen 37-godišnji Hrvat tijekom rutinske provjere auta
>>> EKSPLICITNA SNIMKA! Kolindi stigla najgora prijetnja ikada!
>>> Mise na Bleiburgu nema, no komemoracija ne može biti zabranjena zbog jednog lukavog poteza iz 1965.
>>> Njemačka vojska izbacuje domoljube iz svojih redova
Komentari

Komentari