Subota, 22 veljače, 2020

PRESJEDNICA BEZ KOMISIJE I JAVNOSTI POMILOVALA 10 OSUĐENIKA: Među njima i krivci za gospodarski kriminal i prijetnje!

Predsjednica je prije nešto manje od tri godine raspustila komisiju, ali deset osoba je pomilovano

Iako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije gotovo tri godine raspustila Komisiju za pomilovanja, predsjednica je u tišini i bez komisije pomilovala deset osuđenika, doznaje Dnevnik.hr

Pomilovanje osuđenika s manjim kaznama

Predsjednica je daleko od očiju javnosti pomilovala deset osuđenika, uglavnom za lakša kaznena djela za koja su dosuđene manje kazne, poput krivotvorenja isprava, nedopuštenog korištenja autorskih prava, prometnih nesreća, a tu su i gospodarski kriminal, prijetnje i nanošenje tjelesnih ozljeda, piše Dnevnik.hr.

Iz Ureda Predsjednice su rekli kako je u suradnji s Ministarstvom pravosuđa pokrenut postupak izrade nacrta prijedloga izmjena i dopuna Zakona o pomilovanju. Cilj je taj zakon osuvremeniti te usustaviti rad komisije koja je do sada djelovala kao savjetodavno tijelo i nije imala jasno propisane ovlasti i odgovornosti.

“Najvažnija je tu ideja da se pokuša oformiti određeno povjerenstvo koje bi bilo točno strukturirano u kojem bi bili stručnjaci određenog profila koji bi pomagali predsjednici i davali određene sugestije i mišljenja kod donošenja ovih odluka’, rekao je za Dnevnik.hr ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Predsjednica raspustila Komisiju, Šeks dao ostavku

Podsjetimo, u veljači 2016., nakon afere oko pomilovanja od strane Predsjednice Republike, koja je već rezultirala odlaskom Vladimira Šeksa s Pantovčaka, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović donijela je odluku kojom je raspustila Komisiju za pomilovanje.

Odluke te Komisije tih su dana podigle veliku buru u javnosti, posebno zbog pomilovanja Leona Sulića, tajkuna koji se obogatio u privatizaciji, zatim Danka Seitera,čovjeka koji je bio u upravi Karlovačke banke kada je oprošten kredit najvećem donatoru predsjedničine kampanje, te Vanji Goldbergeru, osuđenom dileru koji je pomilovanje dobio isključivo zbog bliskosti s Vladimirom Šeksom. Šeks je odmah nakon odluke Komisije dao ostavku na mjesto savjetnika predsjednice.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VIDEO – Jedinstvena snimka pogotka srbijanskog tenka od Andrije Andabaka u Nuštru
>>> Pogledajte što su našli na dnu misterioznog kratera u Sibiru
>>> ŠOK ZA KOLINDU I MILANOVIĆA! Otpisani ‘antifašist, demokrat i liberal’ kandidirati će se za predsjednika?
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
Komentari

Komentari