Petak, 24 siječnja, 2020

Preminula je Lovorka Hančić, majka petero djece koja će ostati upamćena po borbi protiv sustava

Preminula je Lovorka Hančić (47) majka petero djece kojoj je prije osam godina dijagnosticiran rijedak oblik tumora GIST na duodenumu, s metastazama na jetri, a koja će ostati u sjećanju kao simbol borbe protiv sustava.

Nakon uspješne operacije, onkolog joj je propisao lijek Glivec koji je ujedno i najučinkovitiji lijek za njenu bolest. Glivec je Hančić dobro podnosila i bolest je bila pod kontrolom, ali u svibnju 2014. godine odlukom povjerenstva za lijekove Glivec su joj zamijenili generičkim lijekom pod nazivom Imakrebin, piše Nacional.

Već nakon pete tablete dobila je jaku mučninu praćenu stravičnim bolovima u želucu te završila na hitnoj gdje su joj bolove ublažavali lijekovima na bazi morfija. Zakon joj nije dopuštao da za lijek Glivec doplati koliko treba te je u isto vrijeme morala konzumirati lijek od kojeg joj je bilo loše.

Njena priča dirnula je cijelu Hrvatsku pa su joj nakon objave apela, obitelji preminulih bolesnika iz cijele Hrvatske počeli slati Glivec. Nekad bi joj i sami oboljeli poslali koju tableticu. Deset se mjeseci borila sa sustavom tražeći lijek koji joj spašava život, te joj je napokon bio odobren lijek.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VIDEO – Jedinstvena snimka pogotka srbijanskog tenka od Andrije Andabaka u Nuštru
>>> Samo za hrabre: Otkrijte što sve Google zna i misli o vama
>>> ŠOK ZA KOLINDU I MILANOVIĆA! Otpisani ‘antifašist, demokrat i liberal’ kandidirati će se za predsjednika?
>>> LJUTA KONKURENCIJA KOLINDI: Dobila pomalo neočekivanog protukandidata
Komentari

Komentari