Subota, 6 lipnja, 2020

PREMIJER VAS JE SVE PREVARIO: Pazite kakvu laž je plasirao, konačno pale sve maske! Kako će mu ovo proći?

Sitni problem je u tome što je usvojeno 68 zakona, a plan zakonodavnih aktivnosti Vlade na početku 2018. godine ih je imao 121. Kako za uvid u to da je krajnje neobično da 68 od 121 predstavlja 100 posto nije baš nužna vrhunska matematička vještina, Vlada je pripremila i prikladno objašnjenje – ministarstva su u toku godine povukla 53 zakona, što ostavlja točno njih 68. Sto posto! Sto posto uvjerljiva slika Hrvatske u vrijeme Andreja Plenkovića. Zemlje u kojoj je stvarnost tek suvišna smetnja koju je moguće lako i bez grižnje savjesti – premostiti (recimo, kad smo već kod mostova, HNS-om).

Neće biti lako to objasniti bez crvenila u licu. Jednom, kad sve prođe, kad se bude već odavno podvukla crta pod vladavinu HDZ-a u vrijeme Andreja Plenkovića, bit će muke da se do kraja objasni kako je moguće da je baš sve to – prolazilo.

Ovdje se, pritom, ne radi o tetošenju desnice, inflaciji ministarskih imovinskih i inih afera, uništavanju ostatka ostataka neovisnih tijela i vlastima u glavnom gradu i državi sklopljenim trgovinama kakvih se pristojan svijet iskreno srami. Ne, radi se o frapantnoj količini virtualne stvarnosti koju vlast uspijeva proizvesti kako bi dedramatizirajuće djelovala na stvarnost. Ukratko, radi se o spinovima, neistinama i prijesnim lažima koje se u javnost plasira lakoćom koja plijeni – gotovo da se radi o eleganciji.

Samo što jednom, kad se podvuče crta, neće biti lako objasniti kako je moguće da je sve to tako jednostavno prolazilo.

SAMO STOPOSTO

Slika prevare koju emitiraju Banski dvori do jučer, međutim, nije bila niti jednom tako kristalno jasna kao u priči oko stopostotnom planu ispunjenja zakonodavnih aktivnosti za prošlu godinu. Vlada se jučer pohvalila da je u cijelosti, eto, ispunila svoj plan za 2018. godinu, pritom se prezrivo osvrnuvši na neučinkovite prethodnike (Milanovićeva Vlada je navodno uspijevala realizirati maksimalno 38 posto svog godišnjeg plana, a Oreškovićeva u onih šest zlosretnih mjeseci 2016. godine tek 18 posto).

Sitni problem je u tome što je usvojeno 68 zakona, a plan zakonodavnih aktivnosti Vlade na početku 2018. godine ih je imao 121. Kako za uvid u to da je krajnje neobično da 68 od 121 predstavlja 100 posto nije baš nužna vrhunska matematička vještina, Vlada je pripremila i prikladno objašnjenje – ministarstva su u toku godine povukla 53 zakona, što ostavlja točno njih 68. Sto posto!

Sto posto uvjerljiva slika Hrvatske u vrijeme Andreja Plenkovića. Zemlje u kojoj je stvarnost tek suvišna smetnja koju je moguće lako i bez grižnje savjesti – premostiti (recimo, kad smo već kod mostova, HNS-om).

ZAHRĐALE MILIJARDE

Smiješan i otužan pokušaj predstavljanja vlastite Vlade kao uigranog i neumoljivo efikasnog administrativnog stroja tek je, međutim, jedna od sličica u nizu besramnih pokušaja uvjeravanja javnosti u vlastite šarene propagandne “istine”. Recimo, priča o “stabilnosti državnih financija” izlizala se od upotrebe kao alibi za čak 2,8 milijardi kuna lani isplaćenih na ime jamstava za Uljanik – brodogradilište od čijeg je propadanja bila upornija jedino ignorancija Vlade oko istog.

Upalilo je, priča o brodogradilištima se od pustog otaljavanja svima popela na glavu, a skupi debakl nastao u jako velikom dijelu nečinjenjem Banskih dvora iskoristio se kao opravdanje da se škverovima stavi ključ u bravu. I za to još dobije pljesak tržišnih fundamentalista koji uglavnom niti vide, niti ih interesira išta izvan univerzuma vlastitog novčanika.

LET IZNAD ISTINE

Sjeća li se još netko aviona? Moćnih F-16 koji su trebali braniti hrvatsko nebo narednih desetljeća. Okej, nisu bili baš moćni, nego više izraelski polovnjaci dobro izraubani na tamošnjem trusnom dijelu svijetu, ali Vlada je uspjela uvjeriti javnost kako je za posao zamjene 40 godina starih aviona s 30 godina starim avionima za pišljivih cca 500 milijuna dolara.

Problemčić su otkrili mediji – SAD bi mogao stopirati prodaju izraelskih aviona. Vlada je skoro punih godinu dana savršeno ignorirala ta upozorenja, a kasnije smo doznali da je itekako upozoravana i s diplomatskih instanci. Nikom se, naravno, nije ništa dogodilo, iz debakla kojeg nismo tako zvali i za kojeg nismo nimalo krivi smo puno toga naučili. Nastradale su jedino makete borbenih aviona koje je ministar obrane pretankih živaca skucao o pod u Saboru nakon jedne oporbene provokacije.

Autor: Jasmin Klarić/Telegram


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> THOMPSONOV ODVJETNIK ‘POKOPAO’ ĆIRU! Ovo će ga jako pogoditi – spominjao mu i oca!
>>> (VIDEO) GORE JE NEGO ŠTO STE OČEKIVALI: Pojavio se spot u kojem Ćiro brani Pupovca
>>> Ovako su Zvonimir Boban i Zlatko Dalić reagirali na imenovanje Igora Štimca indijskim izbornikom
>>> (UZNEMIRUJUĆE) KOSOVSKI VOJNIK ZA DNEVNO: ‘Nudim 50 tisuća eura za imena srpskih vojnika koji na ovoj slici siluju ženu s Kosova’
Komentari

Komentari