Nedjelja, 12 srpnja, 2020

PREMIJER RUSIJE IMPRESIONIRAN HRVATSKOM: Predsjednicu pozvao u službeni posjet Rusiji za vrijeme utakmice

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović namjerava otputovati na utakmicu Hrvatske i Rusije u Soči nakon što je primila i službeni poziv Ruske Federacije, a iako je bilo najavljeno da će na četvrtfinalu biti i premijer i ministri iz Banskih dvora još uvijek o tome nema potvrde, doznaje jutarnji

Grabar-Kitarović, ako se zaista odluči za odlazak u Rusiju, imat će priliku susresti se i s premijerom Dmitrijem Medvedevom koji je najavio da će prisustvovati utakmici, dok Vladimira Putina, bar po dosadašnjim informacijama koje dolaze iz Rusije, neće biti.

Inače, u Sočiju je rezidencija ruskog predsjednika u kojoj on često boravi i prima visoke goste, među kojima je bila i hrvatska predsjednica. Prije utakmice s Danskom moglo se čuti u krugovima bliskim hrvatskom političkom vrhu da će predsjednica ići u svom privatnom aranžmanu baš na tu utakmicu, a da premijer i nekoliko ministara idu u Soči, ako se Hrvatska plasira dalje.

Premijer u petak putuje u Sofiju, a ako se odluči doći na utakmicu morao bi iz Bugarske letjeti za Soči. Jutarnjem je samo rečeno da kada je riječ o službenom protokolu da za sada nema najava da će Plenković otputovati u Soči.

Grabar-Kitarović i Medvedev razgovarali su u Moskvi u listopadu 2017. za vrijeme službenog posjeta hrvatske predsjednice Ruskoj Federaciji. Bio je to izuzetno uspješan vanjsko-politički put predsjednice koji je otvorio put boljim odnosima Hrvatske i Ruske Federacije, a Kolinda Grabar-Kitarović uživa izuzetni ugled kod vodećih ruskih političara.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Ivica Olić za poznati njemački medij izrekao riječi koje se neće svidjeti nikome u Vladi RH

>>> SUBAŠIĆA SVLADALE EMOCIJE! Rasplakalo ga pitanje novinara: ‘Ne volim pričati o tome’

>>> ARKANOV SURADNIK ZAPRIJETIO VATRENIMA Izgubit ćete, ratovali ste protiv Rusa i Srba

>>> ŠOK U NJEMAČKOJ: U zračnoj luci prišao zaposleniku iza leđa i zabio mu nož u glavu

Komentari

Komentari