Foto N1

Predsjednik sisačkog HDZ-a: Gradonačelnica od prvog dana izaziva kaos na terenu

Podijeli

Predsjednik sisačkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak komentirao je današnje obraćanje javnosti gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček koja je izrazila zabrinutost zbog primjene zagrebačkog modela obnove na Sisak, piše N1.

“Vodi se žustra rasprava vezano uz nacrt Zakona o obnovi koji je pokrenula gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja od prvog dana potresa pokušava izazvati kaos na terenu i nezadovoljstvo ljudi prema Vladi kako bi uhvatila što bolju početnu poziciju za nadolazeće izbore. Nacrt zakona je dobar, Vlada će financirati obnovu na potpomognutim područjima u stopostotnom iznosu. U dijelovima koji se odnose na grad Sisak još se razmatraju bolja rješenja. U komunikaciji s članovima Vlade razmatramo nekoliko rješenja u korist Sisčana”, rekao je Ivan Celjak.

Pojašnjavajući što se smatra pod “boljim rješenjem” dodao je: “Bolje rješenje u odnosu na trenutno, a tu govorimo o participaciji Sisčana sa 20% u financiranju obnove, za to se traži bolje rješenje.”

Nacrt prijedloga zakona još treba proći saborsku proceduru, on se još može izmijeniti, istaknuo je.

“Što se tiče konkretnih prijedloga, razmatramo izmjenu zakona o područjima od posebne državne skrbi da Sisak uđe u treću skupinu. S obzirom na to da su se promijenili kriteriji, da možda uvedemo i gradove od posebne državne skrbi u Zakon o obnovi, onda bi se stopostotno financiranje prelilo na Sisak”, rekao je Celjak i dodao:

“Vlada još raspravlja o rješenju vezano za Sisak. Razmatrat ćemo to u Saboru, tražimo bolje rješenje. Potrebno nam je zajedništvo, nije dobro politizirati, da svi pronađemo najbolje rješenje u ovom trenutku”, piše N1.

Komentari

Najnovije