foto: Nezavisne novine

PREDSJEDNIK FBIH: “Cilj politike SDA je jednonacionalna država, sad Hrvatima i otvoreno prijete”

Podijeli

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara rekao je da je cilj politike SDA i satelita stvaranje jednonacionalne države, te oduzimanje političkih prava Hrvatima, kao što su već radili u prethodnim mandatima.

Čavara je za “Večernji list”, izdanje za BiH, kako prenosi Srna, naglasio da se od toga cilja nije odustalo ni u ovom razdoblju, ali da je novost da se sada i otvoreno prijeti.

On je rekao da je strategija političkog Sarajeva odugovlačiti i ne postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona do 2022. godine, kako bi se onda nastavilo sa procesom oduzimanja političkih prava Hrvatima.

Čavara je istakao da se u bošnjačkom narodu moraju tražiti ljudi “koji razmišljaju normalno”, da se treba više raditi na informiranju međunarodne zajednice, te tražiti način na koji dogovoriti kvalitetna rješenja u skladu sa odlukama Ustavnog suda i o legitimnom zastupanju.

On je naglasio da se i izborom članova Centralne izborne komisije BiH želi nezakonito upravljati izbornim procesom i oduzimati prava Hrvatima da imaju svoje legitimne predstavnike.

Čavara je poručio da se slijedeći opći izbori bez promjene Izbornog zakona ne smiju dogoditi.

Komentari

Najnovije