Petak, 29 svibnja, 2020

Predsjednica predložila sjednicu Vlade na temu demografije i blokiranih

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je premijeru predložila održavanje zajedničke sjednice Vlade, na kojoj bi se razgovaralo o demografskim kretanjima, problematici blokiranih, kao i njezinim prijedlozima za rješavanje demografske krize i problema blokiranih građana, objavila je Nova TV.

U pismenom pozivu upućenom predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, predsjednica Republike je također predložila termine za održavanje sjednice Vlade – i to 11. ili 12. lipnja, odnosno 18., 19. ili 20. lipnja 2018., objavljeno je u večerašnjem Dnevniku Nove TV.

“Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade RH pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema”, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović u dopisu premijeru Plenkoviću.

Održavanje zajedničke sjednice predsjednica je predložila na temelju odredbe članka 102. Ustava RH, a za dnevni red predlaže – Izvješće Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o stanju demografskih kretanja u Republici Hrvatskoj te poduzetim mjerama i aktivnostima, Izvješće Ministarstva pravosuđa o mjerama i aktivnostima u vezi s problematikom blokiranih građana te Prijedlog mjera Predsjednice za rješavanje demografske krize i problematike blokiranih građana.

Predsjednica Grabar-Kitarović najavila je ranije danas, nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, da će poslijepodne poslati pisani prijedlog za održavanje posebne sjednice hrvatske Vlade na temu demografske politike.

Iz Vlade je Hini večeras potvrđeno da je predsjedničino pismo za premijera zaprimljeno u Banske dvore, ali ga premijer Plenković zbog brojnih obveza još nije stigao vidjeti. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Samo je jedan čovjek Stieru prepreka za preuzimanje HDZ-a: Znate li koji?

>>> Sjećanje na 3.404 partizanske žrtve u Odžaku

>>> Dijeta s jogurtom: Traje tri dana i donosi odlične rezultate

>>> ZGROZIO JAVNOST NOVOM PORUKOM! Zbog ovih riječi traži se izbacivanje Stazića iz SDP-a

Komentari

Komentari