Nedjelja, 12 srpnja, 2020

Predsjednica povukla pokroviteljstvo jer nije znala za ‘vrući erotski show’

Moto klub Bombelles Vinica organizira 17. Međunarodni moto susret u Vinici, u Varaždinskoj županiji.

Moto susret je organiziran pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, tvrde organizatori, koji su to napisali i na službenom plakatu susreta, objavljenom na Facebooku.

Na spomenutom plakatu stoji i opis onoga što posjetitelji tamo mogu očekivati. Defile motora, večernje druženje uz DJ-a, moto igre, kao i – hot erotic show, ilustriranu polugolom striptizetom koja pleše oko šipke.

Susret će se održati 12. i 13. srpnja na Sportsko – rekreacijskom centru Ribnjak u Vinici, a otvorenje je u petak, 12. srpnja, u 17 sati, pišu Varaždinske vijesti, koje su i najavile događaj.

Varaždinske vijesti pišu i da uz sportsko-rekreacijski i turistički karakter, ovu manifestaciju karakterizira i humanitarno obilježje jer se skupljaju sredstva za osobe s invaliditetom te oboljele osobe, donira se oprema u obrazovnim ustanovama, pomaže se starim i nemoćnim osobama, te se doniraju sredstva u svrhu očuvanja okoliša i povijesne baštine.

Pitali smo Ured predsjednice za komentar.

“Upravo zbog događaje koji ne zaslužuju podršku Predsjednika Republike, Ured Predsjednice Republike Hrvatske uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Pokroviteljstvo ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice Republike Hrvatske posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija. Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu za redom. Obzirom da je Ured Predsjednice naknadno, putem medija upoznat i sa dijelom programa programa koji Predsjednica Republike ne može podržati, ovim putem vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj”, stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice za N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PROMETNA NESREĆA: Dino Rađa vozeći se po autoputu mu eksplodirala guma na 145 km/h
>>> Prvo hrvatsko spaljeno selo nije zanimljivo medijima, ali ni političarima. Zašto?
>>> Porezna uprava o dugovima obitelji ministra Kuščevića: Otkriveno koliko su dugovali državi
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
Komentari

Komentari