Utorak, 11 kolovoza, 2020

Predrag Štromar: “Zatražit ćemo od premijera smjenu ministra Kuščevića”

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja i član HNS-a Predrag Štromar u Svetom Martinu na Muri, iznio je zaključke Predsjedništva stranke-

“Ovih dana održali smo i dva radna sastanka – Predsjedništvo i Središnji odbor.

Na predsjedništvu smo donijeli zaključke – veće plaće svim zaposlenicima u obrazovnom sustavu, za otprilike 600 kuna prosječno po svakoj osobi.

Daljnji zaključak je ukidanje nameta, rezanje birokracija, poput digitalnog izdavanja dozvola. Digitalni način funkcionirana javne službe je naša budnost. Naravno, želimo manje poreze, želimo manje namete i jednostavnije i lakše poslovanje u gospodarstvu.

Pozivamo premijera Andreja Plenkovića na sastanak, da se nađemo i da predložimo na tom sastanku smjenu ministra Kuščevića. Ne tražimo njegovu kaznenu odgovornost, to nije na nama. Ali zbog svega što se vidi u javnosti, Kuščević je koristio politički utjecaj za osobnu korist”, kazao je Štromar na konferenciji za novinare, prenosi N1

” Poslan je poziv na sastanak s premijerom, bit će ovih dana”, rekao je Štromar na pitanje novinara kada bi trebao biti održan sastanak s premijerom Plenkovićem.

Podsjetimo, još je u subotu saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj kazao kako je na Predsjedništvu odlučeno da će HNS zatražiti sastanak s premijerom Plenkovićem na kojem će zatražiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, a Štromar je to na konferenciji za novinare potvrdio.

Komentari

Komentari