Subota, 22 veljače, 2020

Predrag Matić: U raspirivanju rasnih zakona uspješniji od Mile Budaka

Za ministra imamo vojnika koji ne može razmišljati nikako drugačije nego vojnički, radimo zakone tako da vidimo kako će odjeknuti, a to sve košta i tko će privatniku kompenzirati kad mu netko uzme radnika na 10 dana. Mi se šalimo da gdje ode Krstičević, otvara vojranu, čak i u Pločama gdje je nikada nije bilo. Populistički potez – bit će rado Hrvat ide u vojnike. A svi će ići na priziv savjesti, što će svi raditi – vrtlariju, smeće? To je jedan promaeni dio, koncept sigurnosti koji zagovara naša predsjednica, vidjet ćemo hoće li muža podići pričuva?

To je možda i najveći praznik koji imamo, treba ga dostojanstveno obilježiti, činili smo i za vrijeme mandata da se srpska zajednica priključi obilježavanju. … Ako ćemo se naslađivati njihovim žrtvama,  dugo godina nećemo moći postići da živimo u civiliziranoj zemlji, da rat ostavimo iza sebe.

Pratili smo fiskalne smjernice Vlade – kako je prošlo Ministarstvo branitelja?

U povećanju ima mjesta samo za ispunjenje želja pripadnika HVO-a, ostalima ide na povećanje mirovina i mi smo jedina vlada koja je stavila zakonsku osnovu da kad se ostvari rast BDP-a da se vrati tih 10 posto, no HDZ će to pripisati sebi. Dan prije proslave bit će održana sjednica Vlade i to će biti najavljeno uz veliku pompu, a ako taj zakon prođe, zakonodavac će biti u raspirivanju rasnih zakona uspješniji od Mile Budaka – prava će ostvariti samo Hrvati, a sudjelovali su i Bošnjaci, ali ako su branili Jozo, Jovo i Meho, ostvarit će samo Jozo, Jovo i Meho ne., izjavio je za N1 Matić.

Foto:Fah

 

Komentari

Komentari