Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

PRAVOSLAVNI BRANITELJ IZ VUKOVARA OTKRIVA: ‘Penava je u pravu, ovo što se dogodilo sa ćirilicom režirao je SDSS’

Na izjavu i stav vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o tome da se nisu stekli uvjeti o povećanjima prva srpske nacionalne manjine, iz toga grada pristižu različite reakcije.

Treba li u Vukovaru ćirilica zaživjeti ili joj, pak, tamo nije mjesto, za naš je portal komentirao Predrag Mišić, vukovarski branitelj pravoslavne vjeroispovjesti, bivši zatočenik srpskih logora i član Hrvatske konzervativne stranke:

“Ivan Penava je apsolutno u pravu! Shvaćam njegovu reakciju jer i ja osobno vidim da je ovdje riječ o predstavi SDSS-a”, smatra Mišić i u nastavku objašnjava:

SDSS nekažnjene ratne zločine naziva “izlizanom pričom”

“Od početka smo za dijalog jer shvaćamo da je bitno pronaći zajednički jezik. Međutim, srpska strana naprosto ne želi pregovarati isko su im puna usta dijaloga. Smatramo da se neke stvari trebaju “poravnati”, pa kada se dotaknemo ratnog zločina i nestalih, SDSS razgovor skreće u drugom smjeru riječima kako je to tema koja pripada ‘povijesti’. Sve što im se nudi, oni odbacuju, demantiraju i pristupaju demagoški nazivajući nekažnjene zločine ‘izlizanom pričim’ “, kaže Predrag Mišić.

Dodao je kako je tiskanje statuta na ćirilici kojeg je Penava odbacio, čin krajnje provokacije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Uhićen otac antifa-gradonačelnice Supetra: “Ona se ponaša kao šerif a njen otac pijan prijeti ljudima, oduzeti su mu pištolji”
>>> RASTU TENZIJE: BBB i Grobari se potukli usred Vukovara, jedan teško ozlijeđen
>>> SKINULI OZNAKE I UŠETALI U KRCAT ČETNIČKI LOGOR! Zapovjednik Crnih mambi: ‘Stajali su u redu za paštetu i čaj’. Preznojit će vas čitanje o akciji kojom je 30 ‘mambi’ spasilo Zagreb!
>>> Srpkinja došla na sezonu u RH, ono što je doživjela od Hrvata će pamtiti: ‘Osjećala sam samo jedno’
Komentari

Komentari