Srijeda, 15 srpnja, 2020

PRAVDA NA HRVATSKI NAČIN: Majka petero djece mora u zatvor zbog 540 kuna!

Sandra (51) iz Varaždina morat će na osam mjeseci u zatvor jer je drugoj osobi ukrala predmet vrijedan 540 kuna, piše Večernji list.

Pravomoćno je osuđena još u kolovozu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi 540 kuna štete počinjene tom krađom. Sredinom svibnja prošle godine, Sandri je produljen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tijekom rujna.

Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer Ivani šteta još nije podmirena. Na čak tri sjednice izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o opozivu – u studenome lani te siječnju i svibnju ove godine – nije došao baš nitko: ni tužitelji, ni Sandra, ni Ivana. Nikoga taj slučaj nije zanimao. Općinski sud je potom bez njihove prisutnosti odlučio da Sandra mora u zatvor.

Sud do Sandre nije mogao doći jer nitko ne zna gdje je, a pozivi za ročišta su se vraćali. Policija ih je obavijestila kako su za Sandrom “raspisane četiri različite potrage s mjerama ‘utvrditi adresu’ i ‘uhititi’, ali bez uspjeha”. Zadnji trag o Sandri bio je u sustavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je zabilježio kako je lani u kolovozu i rujnu bila zaposlena u poduzeću Zaton iz Zadra. Nakon toga gubi joj se svaki trag. Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.

Podsjetimo, bivši ministar Petar Čobanković zbog Sanaderove ‘afere Planinska’ i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo nijedan dan.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KONAČNO! Napokon je netko objavio najveću istinu o Pupovcu: Evo o čemu se radi
>>> ZAKLJUČAK RATNOG ZAPOVJEDNIKA: ‘Kolinda nije ni svjesna da je svojom kandidaturom Škori servirala pobjedu’
>>> PERNAR NEĆE KRSTITI DIJETE: Smetaju mu katolici
>>> Ivkošić: Teršelička treba pred sud – Trebalo bi je optužiti za ratni zločin
Komentari

Komentari