Srijeda, 3 lipnja, 2020

POZNATI UGOSTITELJ SKUPO PLAĆA JEDNU PUNJENU PAPRIKU: Otpustio kuharicu zbog trovanja gosta, no sud se nije složio s njim

Jedna punjena paprika skupo će stajati Željka Oreškovića Macolu koji je prije devet godina zbog nje otpustio svoju kuharicu

Općinski sud u Korenici nakon devet godina presudio je kako poznati hrvatski ugostitelj Željko Orešković Macola na posao mora vratiti kuharicu Jelku Kukić, kojoj je otkaz dao zbog jedne punjene paprike.

Kako je sud pritom utvrdio da otkaz Orešković kuharici nije ni smio dati, radni odnos nikad joj nije ni prestao pa bi joj sada morao vratiti i troškove postupka.

Kukić je kod Macole radila dvije godine na neodređeno kada joj je ugovor formalno raskinut “zbog osobito važne činjenice gdje uz uvažavanje svih okolnosti obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć”, a neformalno joj je rečeno kako je jednu gošću otrovala punjenom paprikom, piše Jutarnji list.

Kuharica o spornoj paprici nema nikavih saznanja i tvrdi kako su sve namirnice od kojih je spravljala jelo bile sanitarno ispravne. Punjenu papriku jeli su i gosti i zaposleni toga dana i nitko se nije žalio.

Međutim, Macola tvrdi da ga je tog 20. rujna 2009. nazvala gospođa Klarić iz Zagreba i izvijestila kako se njezina sestra otrovala hranom u restoranu u Korenici” te da je kuharici otkaz dao zbog nekvalitetno obavljenog posla. Na temelju razgovora s dugim zaposlenicima, navodi, zaključio je kako je kuharica papriku pripremila na nehigijenski način. Potvrdio je to i jedan zaposlenik.
Tužiteljica, pak, smatra kako je otkaz dobila jer je bila višak, jer da je paprika doista bila zaražena salmonelom razboljelo bi se više osoba.

Sud je, pak, u presudi naveo kako nije imao dokaza koji bi išli u korist poznatog ugostitelja, dodajući pritom kako nije naveo ni ime osobe koja se navodno razboljela niti dokaz da je bila hospitalizirana.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> PROČITAJTE ŠTO JE PORUČILA MRAK-TARITAŠ PLENKOVIĆU: Vrijeđa ga? Spominje se ženska suknja

>>> Najbogatija hrvatska braća u biznisu stoljeća: Znate li tko kupuje Kraš?

>>> NE IGRAJTE SE: Evo zašto mobitelu nije mjesto u džepu! Razlog je zastrašujući!

>>> NJEMAČKA: Supružnici pravili roštilj pa se otrovali – Muž preminuo

 

 

Komentari

Komentari