Poznati su detalji pogreba velikog Mustafe Nadarevića. Obitelj će mu ispuniti posljednju želju…

Podijeli

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je prošle nedjelje, 22. studenog 2020. u 78. godini života nakon duge i teške bolesti, a sada su poznati i detalji njegovog pogreba.

“Ispraćaj dragog pokojnika bit će u krugu obitelji u krematoriju na Mirogoju”, stoji u njegovoj osmrtnici koja je objavljena u današnjem broju Jutarnjeg lista.

Uz tugujuću rodbinu i prijatelje, među ožalošćenima su djeca NadiaNana i Aša.

Uočava se da nije objavljeno vrijeme ispraćaja, vjerojatno zato da bi se osigurala privatnost i tako ispunila glumčeva želja da se pogreb održi u najužem krugu obitelji.

Glumački kolege i prijatelj Mustafe Nadarevića, s kojima je dijelio pozornice i filmske setove, u velikoj su se tuzi, birajući riječi, oprostili od ovog velikana, prenosi jutarnji list

“Čovjek koji je toliko utjecao na moju karijeru i život… savjetom, režijom, prijateljstvom… Sama definicija riječi ‘mentor’ u najpozitivnijem svjetlu… To je bio Mujki… Kad su svi rekli nemoj to, naškodit će ti karijeri, Mujki bi bio: ‘Ma ne! Od**** ih…! Budi hrabar…! Radi to i napravi onako sjajno, do kraja…! Pokaži im, ‘ko ih …*#*¥… A toga svega se držao i sam… Uvijek hrabar, i uvijek u glavu… Hamlet, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Duga mračna noć, General… pa to je moja cijela karijera… 20 godina… i svaki važan veliki projekt bio je tu, i uvijek spreman pomoći, i uvijek spreman dati sve od sebe, izboriti se za honorare mlađih kolega i ne dati da ih gaze direktori drame… Podijeliti svoje znanje, predložiti a ne nametati se… Nadam se samo da sam mu se zahvalio na svemu toliko puta da sam nekad bio i dosadan… a njemu bi uvijek bilo neugodno… ‘Ma daj Gorane, pretjeruješ…’ rekao bi… E moj Mujki, u tome nisam pretjerao, nikad, zaslužio si svaku riječ hvale i zahvale… Falit’ ćeš strašno puno stari moj, veliku si prazninu ostavio, al’ srećom i veliko djelo. Počivao u miru Božjem…”, napisao je na svom Instagramu Goran Višnjić.

Otišao je jedan zaista impresivan glumac i čovjek, dodaje glumac Emir Hadžihafizbegović pun priča i anegdota s Nadarevićem

– Zajedničkih anegdota bilo je na tisuće, ne znam ni odakle bih krenuo, od “Oca na službenom putu” ili “Kod amidže Idriza”, od filmova koje sam s njim radio u Sloveniji, Makedoniji… Zanimljiva je jedna priča kad smo slavili rođendan Milene Dravić u Sarajevu, a ona je tad igrala u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a to se nekako poklopilo i s mojim Zlatnim lavom u Veneciji za Ogijev film “Takva su pravila”. Napravio sam veliku feštu u jednom ribljem restoranu u Sarajevu i svi su došli, njega nema. Ja se mislim gdje je, zovem ga: “Mujo, svi smo tu”, a on će: “Stižem. Polako”. Prošlo jedno pola sata, 45 minuta, ima nas 40-ak, Milenin rođendan, ja, nagrada, cijela ekipa “Lud, zbunjen, normalan”, još neki moj prijatelji koji nisu iz glumačke branše. Ja ga opet zovem i kažem: “Čovječe, gdje si?”. Kaže on: “Tu sam jako blizu”. Spustim slušalicu, a onda on mene nazove i kaže: “Prođi dva metra, skreni lijevo”. Bio je to lokal s jednim separeom, a on tu, došao sat vremena ranije i cijelo vrijeme sjedi, pet metara od nas. Uzeo sebi što mu pripada, polako, lignje na lešo, smije se. Onda se preselio kod nas. To je bio Mujo – prisjetio se glumac.

A prisjetila ga se i glumica Nives Ivanković.

– Teško je kada ode netko s kim si puno radio i cijenio ga, a kada ste k tome i privatno imali puno dodirnih točaka, sličan smisao za humor, razmišljanja još je teže… Bio je duhovit, pronicljiv i pametan, jedan od onih od kojih smo svi mogli učiti abecedu glumačke profesije, učiti o odnosu prema poslu, profesionalnosti. Ono što sam od njega naučila, toga se uvijek pridržavam. Mustafa bi uvijek bi došao dva, dva i pol sata prije predstave, pripremljen i koncentriran, a to je po meni odlika i pravilo glumačkih veličina. Tijekom godina kod malo glumaca vidjela sam tu vrstu koncentracije kakvu je on imao. Bio je iznimno precizan i svaka njegova improvizacija je u stvari bila osmišljena i svrhovita. Ljudi se zavaravaju kada misle da improvizacija nastaje u trenutku, za dobru improvizaciju treba se dobro pripremiti i imati vještinu za njezinu realizaciju. A on je to imao – rekla nam je ranije glumica.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> JE LI BOŽINOVIĆ UPRAVO POTVRDIO? Cilj opravdava sredstvo, Božinović tvrdi da će napraviti sve da se to i ostvari
>>> NIJEMI BEOGRAD: Srpska Vlada šuti o novopronađenoj masovnoj grobnici u Srbiji i Vučićevoj zabrani ulaska u Kosovo
>>> ‘Testirali su na meni cjepivo za koronu, kad sam došla kući, primijetila sam neugodnu nuspojavu…’
>>> Ima ga i puno Hrvata: Čudan i uznemirujući simptom korone zbunio je doktore…
>>> KORONA KOSI PRAVOSLAVNE SVEĆENIKE: Hospitaliziran episkop David koji je ZARAŽEN služio liturgiju patrijarhu Irineju
Komentari

Najnovije