Četvrtak, 23 siječnja, 2020

Poznati Amerikanac nakon košarkaškog debakla provocira Srbe: ‘Čini se kako su oni narod koji je u najvećoj zabludi na planetu’

Bloger i voditelj podcasta američke sportske stranice Barstool, Kevin Clancy, zaratio je sa Srbima tijekom Svjetskog prvenstva u košarci nakon susreta igrača ove dvije zemlje. Srbija se nadala osvajanju zlata, ali na kraju je završila na petom mjestu.

Tada je pitao: “Ima li u Srbiji hrane?’”, a sada nastavlja obračun.

“Znate li koja je razlika između jogurta i Srba? Jogurt nije odgovoran za genocidno ponašanje i Prvi svjetski rat”, nastavio je s provokacijama u petak.

U jednom trenutku Clancy je napisao: “U redu, ispričavam se Srbima. Trebao sam se ophoditi s više poštovanja prema narodu koji je započeo Prvi svjetski rat. E, neka ste vi ubili Franju Ferdinanda, 16 milijuna mrtvih. Krasno”.

“Čini se kako su Srbi narod u najvećoj zabludi na planetu. Ti ljudi stvarno misle da je Srbija kao ‘hotspot’. Mjesto na kojem morate biti. ‘Dođite zbog hrane bez GMO-a, ostanite zbog genocida’”, najnovija je objava koja je izazvala burnu raspravu i donijela mu mnoštvo svađalački nastrojenih pratitelja iz Srbije.

U komentarima se spominjao čak i Nikola Tesla, a Amerikance su Srbi optužili da “nemaju kulture”.

Raspravu i odgovore Srba možete pogledati na njegovom Twitteru ispod navedenih statusa.

Komentari

Komentari