Subota, 8 kolovoza, 2020

POZITIVNA I DIVJAK? MINISTARSTVO ZNANOSTI IDE U SAMOIZOLACIJU, državna tajnica se zarazila na svadbi!

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus – objavilo je danas Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prema informacijama kojima raspolažemo, državna tajnica Ivana Franić bila je jedna od uzvanica na svadbi u Zadru, ali je prošli tjedan uredno dolazila na posao u Ministarstvo i bila je u doticaju s određenim brojem ljudi, kao i samom ministricom Divjak koja je to danas i potvrdila.

Ministricu Blaženku Divjak, je prema navodima Slobodne Dalmacije, koja ju je uspjela kontaktirati telefonom, rekla kako se negdje oko podneva testirala na koronavirus i da sada čeka rezultate testiranja.

– Kada sam saznala da je državna tajnica Franić bila u Zadru na svadbi te da nakon toga nije bila u samoizolaciji, u petak poslijepodne uputila sam joj mail da obavi testiranje. Da, i ja sam bila u kontaktu s njom prošli tjedan – potvrdila je kratko Divjak Slobodnoj Dalmaciji.

Također, istaknula je da ‘doslovno svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja’, uključujući državne tajnike i pomoćnike, moraju u samoizolaciju do 22. srpnja. Svi oni također su u utorak obavili testiranje na koronavirus.

Spomenimo kako se Ivana Franić ovih dana spominjala kao potencijalna buduća ministrica znanosti i obrazovanja u novoj vladi.

Komentari

Komentari