Foto: Facebook/Fah

Nakon Darinka Dumbovića iz Reformista, koji je otišao kada je u Bandićev klub stigao 13. prebjeg, zagrebačkog gradonačelnika sada je napustio i šef njegove stranke u Požegi. Riječ je o Ivanu Vlahoviću, bivšem SDP-ovcu koji je iz stranke izbačen 2016. godine nakon čega se odlučio priključiti Stranci rada i solidarnosti, piše Večernji list.

Sukob sa zastupnikom Ronkom

Obvezna podrška Vladi Vlahović kaže da iz SDP-a nije izišao svojevoljno, nego da ga je iz stranke izbacio tadašnji šef požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko.

Razlog je, kako sam Vlahović kaže, što je bio protiv toga da se Zdravko Ronko ponovno natječe na lokalnim izborima za gradonačelnika Požege, ali i činjenica da je u kampanji za šefa stranke u kojoj su se u SDP-u natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina bio na strani primorsko-goranskog župana, prenio je Večernji.

Štoviše, bio je šef kampanje Zlatka Komadine u Požeškoj županiji. No kako život često piše romane, Vlahović je sada ponovno član SDP-a, možda i budući šef požeškog SDP-a, dok je Zdravko Ronko, bivši šef požeško-slavonskog SDP-a, alfa i omega u Partiji tog kraja, danas član Kluba Milana Bandića u Saboru u kojemu je jedini uvjet za članstvo podrška Vladi Andreja Plenkovića.

Međutim, ubrzo nakon što je Ronko otišao iz SDP-a i prešao u Klub Milana Bandića, i Vlahović je podnio pristupnicu za povratak u SDP. Bilo je to negdje u listopadu, kaže, a prije nekoliko dana Statutarna komisija SDP-a odlučila je da ga se ponovno primi u stanku. Iz Bandićeve se stranke nije iščlanjivao i kaže da to ionako ide automatizmom budući da je sad član SDP-a. Danas žali što se kod Bandića uopće i učlanjivao, piše Večernji.

“Bio sam i mlad i neiskusan i pogriješio sam kada sam odlučio pomoći Milanu Bandiću. Ovome što Bandić radi glasači nisu dali potporu, a ono što je napravio Ronko kada je prešao u njegov Klub nema veze s moralom.” kaže Vlahović.

Ekspanzija Bandićeva kluba zaustavljena

Nakon pravog bujanja njegova saborskog kluba, Reformisti Radimira Čačića zaključili su da bi ih ta situacija mogla kompromitirati, pa je Darinko Dumbović objavio da iz tog kluba izlazi, ali da će nastaviti podupirati premijera, a sada je orišao i Vlahović.

Prebjezi pod istragom

Međutim, prebjezi u politički tabor Milana Bandića našli su se i na meti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje razmatra slučajeve saborskih zastupnika Mladena Madjera i Marije Puh. Kao i USKOK-a, jer je slučaj Madjerovog prelaska prijavio sam šef HSS-a Krešo Beljak.

Prema medijskim tvrdnjama Madjeru je zbog dogovora saborske suradnje s Bandićem kćer zaposlena u gradskoj upravi, dok je Mariji Puh brat zaposlen u ZET-u.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković Hini je potvrdila da je nakon „predmeta Marije Puh“, pokrenutog u listopadu prošle godine, Povjerenstvo „otvorilo i predmet Madjer“ i to po službenoj dužnosti temeljem novinskih članaka o zapošljavanju kćeri.

Bandićev Klub

Podsjetimo, Milan Bandić je u svoj klub doveo bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka koji je napustio stranku zbog neslaganja s Davorom Bernardićem, a prešao mu je i Ivica Mišić koji je ušao na listi Živoga zida. Uz to Bandićev klub čine četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Željko Lacković, čelnik Đurđevca, nije u klubu Bandića, ali mu je kao zamjenik u Hrvatskom saboru lojalan. Kažimir Varda je prešao u Bandićevu stranku nakon što je u Sabor ušao na listi HSU-a u koaliciji sa SDP-om. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je iz Reformista Radimira Čačića, ali su koalirali predizborno s Bandićem te je dobio legitimitet na izborima.

Prebjezima Milanu Bandiću sad se pridružio HSS-ov Mladen Madjer.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!