Subota, 5 prosinca, 2020

Povratak bivših boraca tzv. Islamske države: Dvojac deportiran iz Sirije pritvoren u BiH zbog sumnje za terorizam

Sud Bosne i Hercegovine je danas održao dva odvojena ročišta i donio pojedinačna rješenja u predmetima Armen Dželko i Muharem Dunić kojim je prihvatio prijedloge Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenima zbog pritvorskih razloga.

U odnosu na osumnjičenog Armena Dželku određen je pritvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, do 19. siječnja 2020. godine ili do drugačije odluke Suda. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjega, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja kaznenog postupka utjecanjem na svjedoke, bojazni od ponavljanja kaznenog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine.

Armen Dželko osumnjičen je da je počinio kazneno djelo organiziranje terorističke grupe iz članka 202d. stav 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s kaznenim djelom terorizam iz članka 201. KZ BiH, javlja N1 BiH.

U odnosu na osumnjičenog Muharema Dunića određen je protvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, o do 19. siječnja 2020. godine ili do drugačije odluke Suda. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjega, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja kaznenog postupka utjecajme na svjedoke, bojazni od ponavljanja kaznenog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine.

Armen Dželko je osumnjičen da je počinio kazneno djelo organiziranje terorističke grupe iz članka 202d. stav 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s kaznenim djelom terorizam iz članka 201. KZ BiH.

Komentari

Komentari