FaH

POTVRĐENA DVA NOVA SLUČAJA KORONAVIRUSA!

Podijeli

Ministar Beroš je jutros na press konferenciji potvrdio dva nova slučaja koronavirusa. Svi su povezani s dosad zaraženima. Jedan novi je povezan s prvim zaraženim u Zagrebu, drugi novi je povezan sa zaraženim u Rijeci. “Svi su bili pod nadzorom. Pozitivni su oni koji su bili duže u bložem kontaktu sa zaraženima”, otkrio je Beroš.

Neposredno prije presice Ravnatelj HZJZ-a je na Hrvatskom radiju najavio da će sve nove informacije reći na press konferenciji u 9 sati. “Koliko brzo se virus širi vidimo po Italiji. To je respiratorna infekcija koja se najviše prenosi kapljičnim putem. Sve respiratorne infekcije dolaskom toplijeg vremena jenjavaju. Očekujemo da će se prijenos koronavirusa smanjivati s dolaskom toplijeg vremena. No, virus je novi i ne možemo sa sigurnošću ništa reći”, rekao je Capak.

“Ostali smo na broju od tri pozitivna u ovom trenutku, što je jako dobro. Ako usporedimo situaciju u nekim drugim zemljama, ona je bila bitno različita u prvim danima, stoga mogu samo vjerovati da će kod nas situacija ostati slična i da se neće znatno povećavati broj novih pozitivnih”, rekao je jučer popodne ministar Beroš na drugoj današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Realno je očekivati da će biti novih zaraženih”, rekao je ministar sinoć za RTL. ”U odnosu na druge zemlje, naše okolnosti su bitno bolje. Iznimno sam zadovoljan da smo na ovom broju koji nije velik. Imamo izvor širenja virusa i na neki način nam je lakše kontrolirati situaciju”, dodaje.

U izolaciji se trenutačno nalazi 68 osoba, uključujući prva dva bolesnika i njih desetak u Rijeci, izvijestio je.

Komentari

Najnovije