Foto: Fah, Sisačka biskupija

POTEZ OČAJNIKA? Krstičević odbio Plenkovića, evo tko ide na HDZovu listu

Podijeli

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio je imena nositelja lista HDZ-a na predsstojećim parlamentarnim izborima, a o otkrio je i o čemu se razgovaralo na sastanku

Iako se nagađalo da bi bivši ministar obrane Damir Krstičević mogao biti nositelj u desetoj jedinici na tu poziciju zasjeo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će on nositi listu u prvoj izbornoj jedinici, a predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik Gordan Jandroković bit će nositelj u drugoj izbornoj jedinici.

„Danas smo dogovorli nositelje lista. Ja ću, kao i zadnji puta, nositi listu u prvoj izbornoj jedinici a Gordan Jandroković u drugoj”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su, među inim, dogovorili nositelje izbornih lista.

Žarko Tušek nosit će izbornu listu u trećoj izbornoj jedinici, potpredsjednik stranke Ivan Anušić u četvrtoj, a ministar financija Zdravko Marić u petoj.

U šestoj izbornoj jedinici listu će nositi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u sedmoj ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, potpredsjednik stranke Oleg Butković u osmoj te ministar uprave Ivan Malenica u devetoj izbornoj jedinici.

Ministar zdravstva Vili Beroš nosit će listu u desetoj izbornoj jedinici a potpredsjednica stranke Zdravka Bušić u 11. izbornoj jedinici.

Rekao je da će HDZ izborni program usvojiti 8. lipnja, a liste 15. lipnja. Dogovoreni su nositelji lista, a ostala imena objavit će za otprilike dva tjedna.

Napomenuo je da su raspravljali o slučaju Josipe Rimac.

‘Raspravili smo situaciju koja se tiče Josipe Rimac. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti, a županijski će ogranci hitno pokrenuti stegovne postupke protiv svih koji su involvirani. Ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a’, kazao je Plenković.

Vezano uz stranačke osobe koje su obuhvaćene istragama i optužbama u ‘aferi vjetroelektrane’ kazao je kako će sve na tu temu reći Predsjedništvo HDZ-a i Sud časti. ‘Nije na meni da komentiram tu situaciju s obzirom da detalje dobrim dijelom još ne znam’, dodao je. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> PLEMENIT ČIN PEĐE MIŠIĆA: Prodaje motor, nećete vjerovati što namjerava s novcem!
>>> HODAK: U svijetu ima oko 17.000 još živih boraca II. svjetskog rata, od toga ih je u Hrvatskoj oko 50.000
>>> Žena je rekla mužu da je imala „normalan dan“ – tada je njezino dijete ispričalo pravu istinu
>>> Jakov Sedlar: Šerbedžija i Pupovac dijele milijune, a Obuljen odbija financirati film o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu
Komentari

Najnovije