Zagreb, 24.03.2021 - Konferencija za medije ministra Vilija Broša nakon cijepljenja cjepivom AstraZenece. Na fotografiji Vili Beroš. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

POTEZ OČAJNIKA? Beroš nudi nagradu onima koji se cijepe

Podijeli

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak kako će se vojni šatori postavljeni ispred KB Dubrava ukloniti zbog opadanja pritiska zaraženih na zdravstveni sustav te je još jednom pozvao sve građane da se cijepe.

“Za većinu nas koji smo u ovoj priči od početka, današnji dan je emotivan. Iza nas je težak period u kojem smo pokazali koliko zdravstveni sustav i djelatnici mogu podnijeti. Djelatnici ove bolnice su na svojim leđima iznijeli najteži teret pandemije. Sretan smo što svjedočimo reaktivaciji KB Dubrava i povratku njenoj prvobitnoj funkciji. Srećom, vojni šatori nisu bili upotrebljeni, ali mogli su biti”, rekao je Beroš novinarima ispred KB Dubrava.

Dodao je da bi ovaj trenutak trebao osvijestiti hrvatske građane da sami uvjetuju eventualnu potrebu za tim šatorima, odnosno da se cijepe, što je od ključne važnosti.

Zahvalio se svim djelatnicima bolnice za sve napore koje su uložili te kako je siguran da će KB Dubrava i cijeli zdravstveni sustav tek pokazati koje su njihove mogućnosti.

Lukšić: ‘S kolegama smo osvijetlili obraz hrvatskog zdravstva’

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić  istaknuo je suradnju između bolnica, posebice u dijelu gdje su zajedno s kolegama iz drugih bolnica “osvijetlili obraz hrvatskog zdravstva” i učinili najbolje što su mogli u borbi protiv pandemije.

Govoreći o cijepljenju ministar Beroš je istaknuo važnost dostizanja procijepljenosti građana od 70-75 posto, no nije želio iznositi procjene o tome kada bi se to moglo dostići.

‘Razmišlja se o nagradama za cijepljene’

Zahvalio se županu Krapinsko-zagorske županije Željku Kolaru na ideji o nagrađivanju građana koji se cijepe, i to kartom za toplice. “I sami razmišljamo o nagradama poput slobodnog dana”, kazao je i dodao kako se razmišlja i o načinu na koji će se cijepljenim građanima omogućiti sudjelovanje na masovnijim događanjima o čemu će više informacija biti objavljeno u idućim danima.

Rekao je i kako su uvođenje Hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) spriječile financijske okolnosti i covid kriza. Ministarstvo zdravstva je raspisalo međunarodni iskaz interesa te se javilo nekoliko stranih organizacija čije prijedloge treba evaluirati.

Nakon toga ćemo iznjedriti određene kriterije. Vjerujem da ćemo raspisati javni natječaj za obavljanje te službe. Vjerujem da će to prvo biti najam, a onda i uspostava našeg autohtonog HHMS-a”, istaknuo je Beroš.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Dječak iz Knina umro je u snu? “Ovo se svima može dogoditi, Bog zna što je bilo ocu u glavi…”
>>> MAMIĆ: “IMAM DOKAZE PROTIV CVITANA I LOZANČIĆA. DRŽAVA MI TREBA OPROSTITI KAZNU, TO MI DUGUJE”
>>> ZADAR: UČENICI POKUŠALI OTROVATI UČITELJICU, završila na hitnoj!
>>> OTAC DJEČAKA KOJI JE UMRO U VRELOM AUTU PUŠTEN NA SLOBODU: Evo što kaže DORH
>>> NIJEMCI O RIMAC NEVERI: “Tehnološki nadmoćna svemu drugom, spram nje Porsche i Lamborghini djeluju šepavo”
Komentari

Najnovije