Nedjelja, 5 travnja, 2020

POSLODAVAC NE MOŽE NAĆI RADNIKE PA IH UVOZI: ‘Prosječna plaća je 8-9 tisuća kuna, nudim smještaj i objed’

Iz Hrvatske udruge poslodavaca napominju kako Hrvati radije odlaze za primamljivijim europskim plaćama, dok nama fali 55 tisuća radnika

Koliko je teško naći radnike govori priča o pogonu na Grudi u Konavlima gdje se proizvode profili za PVC stolariju od njemačke sirovine. Proizvod se izvozi u susjedne zemlje, a najveći problem proizvođača je radna snaga.

“Prosječna plaća oko osam do devet tisuća kuna. Radnici imaju smještaj i objed. Sada imam 10 zaposlenih, a trebalo bi mi ih još, ali radnika je vrlo teško naći”, rekao je Amir Alijagić, proizvođač PVC profila i stolarije, za Dnevnik.

Zadovoljni radnici

Zbog nedostatka radnika iz Hrvatske Alijagić je zaposlio radnike iz susjednih država koji su vrlo zadovoljni radom u Konavlima. Jedan od radnika rekao je da je došao na tri mjeseca te ostao pet godina.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca napominju kako Hrvati radije odlaze za primamljivijim europskim plaćama, dok nama fali 55 tisuća radnika.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> SLUŠAJ, DOŽIVOTNI ŠEFE! Udar branitelja na Đakića: ‘Kad si iskoristio nas sirotinju u šatoru, onda ti je prosvjed bio ok’

>>> Marko Ljubić: Tokmak novinarstvo Aleksandra Stankovića

>>> KRVAVI NAPAD U NJEMAČKOJ: Mladi Sirijac bez razloga napao muškarca nožem

Komentari

Komentari