Nenad Horvat, psihijatar iz Varaždina javnosti od prije poznat po vrijeđanju branitelja, objavio je niz statusa na društvenim mrežama u kojima s prezirom i mržnjom napada hrvatsku nogometnu reprezentaciju i podcjenjuje njihov uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

U njima je napisao ‘Džaba vam drugo mjesto i srebrna medalja kad ste govna, smeće i smradovi…’, ‘Nakon Bleiburga dobili smo i Moskvu-novo kultno mjesto ‘kolektivne memorije hrvatskog naroda’ i ‘Nije srebro sve što sja’.

Inače Horvat je 2014. godine nakon prosvjeda ‘Jedan Križ za jedan Život’ kojim su branitelji upozoravali na prevelik broj suicida među braniteljskom populacijom, objavio slike invalida u kolicima te napisao: ‘Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam!’, a uz milenijsku fotografiju branitelja pred katedralom dr. Horvat je dodao: “Neka nama naše sramote…  neka!. A najdraže mi je kad se sramota skupi pred katedralom pa napravi veeeeliki crni križ!’

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Mladen Smoljanec smijenio ga je s dužnosti voditelja odjela za psihijatriju Opće bolnice Varaždin, a zbog tih statusa na društvenim mrežama Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo protiv Horvata optužni prijedlog, navodeći da je bio svjestan da se time izruguje invalidima i ponižava ih, odnosno da je s ciljem stvaranja ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju invaliditeta povrijedio dostojanstvo drugih osoba no Prekršajni sud u Varaždinu oslobodio ga je optužbe.

Horvat je inače aktivist Glasa razuma – pokreta za sekularnu Hrvatsku podsjeća direktno.hr, a njegova supruga je ugledna članica i aktivistica Foruma žena SDP-a, a u vrijeme predsjedničkih izbora 2014. godine bila je aktivna u kampanji Ive Josipovića.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Svjetski prvak poslao jasan odgovor svima koji pričaju o reprezentaciji Afrike

>>> Ronaldo ostavio napojnicu od 20 tisuća eura – imao je samo JEDAN UVJET koji je sve oduševio

>>> Incident u Münchenu za vrijeme finala SP-a: Hrvatica tvrdi da su je policajci pretukli, završila u bolnici

>>> Francuska „anti-rasistička“ organizacija kritizirala hrvatsku reprezentaciju da ima previše – bijelaca

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!