Utorak, 26 svibnja, 2020

PORED BROJNIH HRVATSKIH BESKUĆNIKA: Bračni par iz Zadra primio i udomio 40 Sirijaca

Za sedam obitelji iz Sirije prošlog je četvrtka Zadar postao novi dom, a Hrvatska stalna adresa. Tu će se zaposliti, odgajati djecu i, vjeruju, postati punopravni članovi ovog društva kojeg su sami izabrali za život, piše Zadarski.hr.

I to zahvaljujući zadarskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću i njegovoj supruzi Sarah koji su sedam bračnih parova i njihovih 26-ero djece iz Sirije primili i udomili kao da su im najbliža rodbina i najbolji prijatelji.

Doveli su ih iz Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini, gdje su stigli iz Turske, pružili su im smještaj u svom novom hostelu od četiri zvijezdice i pobrinuli se da im sada, u ovoj najosjetljivijoj fazi prilagodbe na sve novo što ih okružuje, ama baš ništa ne nedostaje.

A najviše pažnje i ljubaznosti, pa im je uz Mladena i Sarah, na raspolaganju cijelo njihovo osoblje. Plan je da im se pronađe posao kako bi se sami mogli brinuti o svojim obiteljima, a nakon toga i dugotrajniji smještaj čije će financiranje prvih dvije godine, dok ne stanu na svoje noge, pomagati hrvatska država.

Čini se prilično nevjerojatno kada pogledamo koliko je potrebitih u Hrvatskoj, koliko ljudi svakodnevno kopa po kontejnerima da bi preživjelo pa i spava na ulici. Pored svega toga netko to sve odluči jednostavno ignorirati i učiniti ono što je trenutno IN i popularno.

Komentari

Komentari