Četvrtak, 2 srpnja, 2020

POMALO NEOČEKIVANO: SDP vjerojatno neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije?

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Franko Vidović ponovio je u četvrtak, da će ta stranka podržati samo cjelovitu Istanbulsku konvenciju, ustvrdivši kako je ‘sve drugo licemjerno uključujući i financijske ograde’

‘Stav SDP-a je da neće polovično podržati Istanbulsku konvenciju nego jedino cjelovito. Sve drugo je licemjerno uključujući i financijske ograde. Ili ćemo usvojiti konvenciju u potpunosti ili je nećemo podržati uz ograde’, izjavio je Vidović nakon večerašnje sjednice Predsjedništva SDP.

Važno je podsjetiti, ministrice demografije i obitelji Nade Murganić najavila je da bi u prijedlogu zakona trebala biti ograda vezana uz naknadu štete žrtvama od države, gdje će Vlada tražiti prolongiranje rokova. S druge strane, SDP je jasno istaknuo da će glasati samo za cjelovitu konvenciju uključujući i naknade štete za žrtve za koje državni proračun još uvijek nije spreman. Pomalo neočekivano no to bi značilo da SDP neće glasati za ratifikaciju. 

“Naš je stav prihvaćanje Istanbulske konvencije bez ikakvih ograda, bez tzv. poljskih ili sličnih modela. U suprotnom, SDP ne može podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije. Borba protiv nasilja nad ženama nema alternativu, nitko u Hrvatskoj ne smije imati ništa protiv drugih i drugačijih, protiv gay populacije ili transrodnih osoba“, poručio je Bernardić.

>>> BERNARDIĆ OPET IZNENADIO NOVINARE: Doslovno nije svjestan no upravo je napravio medvjeđu uslugu protivnicima Istanbulske

Komentari

Komentari