Srijeda, 22 siječnja, 2020

POMAHNITALI BOŠNJAČKI MINISTAR PRIJETI: I pod cijenu sukoba nećemo vam to dopustiti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij njegove zemlje vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob.

“To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta”, kazao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je kako je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela se ponašati potpuno protuzakonito.

“Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta”, kazao je Mektić dodajući kao u BiH imaju dokaze o slučajevima “teškog zlostavljanja” koje navodno hrvatska policija provodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.

Takvi dokazi, kako je pojasnio, uglavnom se temelje na iskazima samih migranata. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> RUŽA ZAKUCALA! Otkrila što zaista radi Milorad Pupovac! Sad su sve maske pale
>>> SKANDALOZNO: S izložbe povodom Dana branitelja u Zaprešiću uklonjene slike Jean-Michela Nicoliera zbog HOS-ovog grba!
>>> DRSKOST IZ SRBIJANSKOG VELEPOSLANSTVA: Mira Nikolić odgovorila hrvatskoj strani
>>> NJEMAČKA: Kamiondžija nanio teške ozljede lica državljaninu Hrvatske nakon rasprave o vjeri
Komentari

Komentari