Petak, 10 srpnja, 2020

Poljski turist pozvao policiju radi prevare, oni ga istukli i izvrijeđali

Ljetovanje 44-godišnjeg poljskog turista na otoku Pagu obilježio je nesvakidašnji incident.

Poljski turist optužio je na Facebooku hrvatske policajce za policijsko nasilje. Sve je krenulo kada je Poljak svratio do vulkanizera koji mu je, mimo dogovora, htio naplatiti novu gumu 1000 kuna što je poljski državljanin smatrao daleko pretjeranom cijenom. Nakon dulje svađe odlučio je pozvati policiju kako bi im prijavio prevaru.

Prema njegovim riječima, dvojica policajaca odveli su ga na mjesto gdje nema svjedoka i tražili ga da plati 1000 kuna. Nakon što je odbio jedan od policajaca ga je primio dok ga je drugi udarao šakom po glavi. Pritom su mu prijetili zatvorom, nazivali ga “poljskim idiotom” te ga prisilili da plati 200 kuna. Nakon svega dobio je obećanje policajaca da će ga ponovo prebiti ukoliko budu s njim ponovo imali problema. Da stvar bude gora, za vrijeme incidenta djeca su ga čekala u obližnjoj ulici bez ičijeg nadzora.


Poljak je cijeli incident pokušao prijaviti u policijskoj postaji u Zadru, no tamošnji službenici nisu htjeli napisati prijavu. Kada ih je pritom upitao je li normalna procedura da policija tuče ljude šakom po glavi policijski službenik mu je odgovorio, “Ako nisi htio platiti račun što je drugo mogao napraviti!?”.

O slučaju se kratko oglasila i Policijska uprava Zadarska priopćenjem kako provodi postupak provjere o navodima poljskog državljanina.

Izvor: Dnevno.hr

Komentari

Komentari