Utorak, 7 travnja, 2020

Policija utvrdila uzrok smrti splitskog poduzetnika

Svi dosad poznati detalji ukazuju na to je u cijeloj priči puno čudnih situacija i da će istražiteljima trebati vremena da slože mozaik Selakova kretanja, da utvrde gdje je bio od trenutka kad je ostavio auto u Strožancu do pronalaska tijela, dakle dva dana. Tko ga je iz Strožanca odvezao do Makarske, s kim je kontaktirao i slično. Doznajemo kako je policija već počela zvati na obavijesne razgovore sve one s kojima je bio zabilježen Selakov telefonski kontakt.

Primarni im je cilj utvrditi gdje se Selaku dogodilo to što je dovelo do smrtnog ishoda, a sve ukazuje da život nije izgubio tamo gdje je pronađen jer uokolo nije bilo nikakvih tragova koji bi potvrđivali takav zaključak.

Ako je suditi po preliminarnom izvješću nakon obdukcije tijela 43-godišnjeg Željka Selaka iz Splita, čiji je leš pronađen 22. kolovoza oko 14 sati na predjelu Vepric na ulazu u Makarsku, još uvijek službeno nije jasno da li se radi o ubojstvu, suicidu, nesretnom padu s tragičnom posljedicom ili nečem četvrtom.

Naime, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti prijelom vratnog kralješka, i to kao posljedica udarca tupo-tvrdim sredstvom ili o tupo-tvrdo sredstvo. Isto tako, ustanovljeni su mu i prijelomi čeljusti i s lijeve i s desne strane, a još je pri pronalasku tijela dežurni mrtvozornik uočio ozljede na prsnom košu i utvrdio da radi o nasilnoj smrti.

Sumnja se da je smrt nastupila 12 do 16 sati prije negoli je tijelo pronađeno, dakle u razdoblju od ponedjeljka 21. kolovoza oko 22 sata do 2 sata u utorak u noći, no je li to točno znat će se nakon što stignu pisani nalazi obdukcije iz splitske bolnice, piše Slobodna Dalmacija.

Prema dostupnim informacijama od izvora bliskih istrazi doznajemo da je dva dana nakon pronalaska tijela njegova supruga prijavila nestanak policiji. Navela je da se 20. kolovoza, dakle dva dana prije smrti, odvezao svojim automobilom “citroen berlingo” bijele boje. Nakon što je tijelo pronađeno, policija je počela “njuškati” te je Selakovo vozilo nađeno uredno parkirano ispred trgovine u mjestu Strožanac, dakle, 50-ak kilometara dalje od Makarske.

Čudne situacije

Automobil su potom detaljno pregledali policijski forenzičari i sada se čekaju rezultati kako bi se vidjelo ima li u autu tragova koji bi bili korisni za istražitelje.

Podsjetimo, Selak je pronađen dvjestotinjak metara od skretanja za svetište Vepric s desne strane, ako se dolazi iz Splita, prema moru. Tijelo se nalazilo u žbunju ispod razine nekadašnjeg odmorišta za vozače na koji je pristup blokiran betonskim blokovima. U trenutku pronalaska nesretni je Selak bio odjeven u kratke hlače za plažu, majicu bez rukava bez ikakvih oznaka ili natpisa, a na nogama je imao bijele čarape i cipele tzv. mokasine. Nije na sebi imao nikakav nakit ni sat, tek nešto sitno papirnatih kuna u džepu hlača.
Foto:Fah

Komentari

Komentari