Utorak, 11 kolovoza, 2020

POLICIJA PRIMA PANIČNE POZIVE GRAĐANA: Na Facebooku kruži nova sofisticirana prijevara, pazite na ovo!

“Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloporabe

Policija je odaslala upozorenje o novoj internetskoj prijevari koja vreba korisnike Faceboka. Cilj počinitelja koji su kreirali lažne Facebook stranice jest na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloupotrebe, priopćio je MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.

Lažna nagradna igra

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa “sviđa mi se”/ “like”, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku, prenosi danas.hr

Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre dobiju poruku kako su sretni dobitnici te radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Vaši podaci mogu biti zloupotrijebljeni

“Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaru pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zloporabe. Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte”, upozorila je policija.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Žestoka kritika na račun Zidanea: Tjeraš iz Reala jednog od najboljih na svijetu…
>>> TKO JE TU LUD?! Zašto je Juventus odlučio ovako postupiti s Marijom Mandžukićem?
>>> KARADŽIĆ POD ISTRAGOM, U ZATVORU NAPRAVIO JEZIV PREKRŠAJ: Pronašao način kako da se obrati javnosti
>>> Predsjednica posjetila Bleiburg i Hudu jamu
>>> RUKAVICA JE BAČENA Beljak prozvao Petir zbog objave na Instagramu: Nije Photoshop nego ‘za ozbiljno’
Komentari

Komentari