FaH

Policija poslala ozbiljno upozorenje na novu prijevaru!

Podijeli

Ravnateljstvo policije upozorilo je u petak na sumnjive poruke elektroničke pošte u kojima nepoznate osobe ucjenjuju tražeći 1500 eura u bitcoinima, što se može spriječiti ažuriranjem lozinki za pristup elektroničkoj pošti.

Policija navodi da je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći da su na njihova računala ili mobitele instalirali zloćudne računalne programe putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže 1500 eura u bitcoinima kako navedene podatke ne bi javno objavili.

“Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti”, upozoravaju u policiji.

Pritom savjetuju korisnike interneta da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun, a ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prevara te savjete kako se zaštititi, građani mogu pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a, stoji u priopćenju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Janša potvrdio: Doista je 1991. postojala ideja da Slovenija okupira Istru do Mirne!
>>> ODLUKA JE DEFINITIVNA: Lino Červar nakon teškog poraza od Argentine podnio ostavku
>>> VLADIN STRUČNJAK TVRDI: ‘Imamo tako malo cjepiva da se ljudi tuku da ga dobiju, a ne da ga odbijaju’
>>> ‘HDZ ima priliku za pljačku neslućenih razmjera’: Objasnila kako je to moguće
>>> Hrvatskoj prijeti debakl na Svjetskom prvenstvu! Evo što se sve mora poklopiti za hrvatsko četvrtfinale
Komentari

Najnovije