POLICIJA MOLI JAVNOST! Ovo je važno upozorenje, svi vozači moraju ovo pročitati!

Podijeli

Policija zbog sigurnosti svih u prometu apelira na sve vozače i druge sudionike koji sudjeluju u prometu na cesti da svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.

Potaknuta prometnim nesrećama s najtežim posljedicama, vozačima na dva kotača policija skreće pozornost na činjenicu da prebrza i neoprezna vožnja, nenošenje zaštitne opreme, nepoštovanje prometnih propisa i upravljanje vozilom bez ispita ili potrebne kategorije, rezultira prometnim nesrećama u kojima dolazi do smrtnog stradavanja ili teških ozljeda kod vozača i putnika mopeda i motocikla.

Iz policije tvrde kako se može navesti da je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa kao jedan od prekršaja “četiri glavne ubojice u prometu”, zajedno s vožnjom pod utjecajem alkohola, nepropisnom i neprilagođenom brzinom i uporabom mobitela u vožnji pa opet podsjećamo sve sudionike koji se prevoze u vozilu u kojem postoji ugrađen sigurnosni pojas, da isti obavezno koriste.

Kobne su posljedice izostanka percepcije o veličini ovog problema kada je stradavanje u pitanju, kažu iz policije. Navode kako moramo biti svjesni da se nevezanjem, prilikom slijetanja vozila s ceste ili prevrtanja, osobe u vozilu teže ozljeđuju.

Osim toga, izuzetno su česta izlijetanja osoba iz vozila, koje gotovo u pravilu smrtno stradavaju, a oni koji su bili vezani, ostaju u vozilima s lakšim ozljedama.

Autor: Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Bojovnik HVO-a u preživio neviđene torture u muslimanskom logoru u Mostaru: Krvava Golgota koju nismo mogli ni u snu zamisliti
>>> Je li slanina stvarno zdrava ili nas varaju? Evo što kažu nutricionisti!
>>> Huti ponovo napali Saudijsku Arabiju, zarobili tisuće vojnika
>>> Koji je napitak najbolji za rehidraciju organizma? Ne, nije voda
Komentari

Najnovije