Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

Policija izdvojila petero Hrvata na aerodromu u Kölnu i tada je počela njihova 48-satna agonija!

“To je izgledalo da to svijet nije vidio. Nismo imali ništa za jesti, a tek su nas kasnije policajci odveli u trgovinu da si nešto kupimo.

Spavali smo na aerodromu na vojničkim krevetima dvije noći i tek smo se danas vratili kući u Hrvatsku, i to u grupama”, ispričala nam je jučer jedna od petero putnica i putnika kojima se odlazak u Njemačku u nedjelju pretvorio u vrlo mučnu epizodu, nakon što su dvije noći proveli na improviziranim ležajevima na praznome terminalu zračne luke u Kölnu.

Naša sugovornica uputila se u nedjelju kod rodbine koja živi u Njemačkoj kako bi tamo kratko radila u njihovome restoranu, a rođak joj je poslao radnu dozvolu. No, u obzir nisu uzeli posebne mjere koje zbog epidemije koronavirusa Njemačka još drži na snazi, a prema kojima je strancima zabranjen ulaz u tu zemlju osim ako imaju regulirani boravak u Njemačkoj ili su njemački državljani, prenosi jutarnji list 

“Prilikom ukrcaja na avion u zagrebačkoj zračnoj luci neki od službenika su nas upozorili da nisu sigurni hoćemo li moći ući u Njemačku, međutim imali smo sve potrebne dozvole”, priča nam gospođa.

Na kraju su nam rekli da će nas oni pustiti, no da na znaju što će biti u Njemačkoj. Nakon što su sletjeli u Köln, njih petero, među kojima i jedno dijete, su izdvojili od svih putnika te ih je policija upozorila da će ih morati vratiti u Hrvatsku.

Međutim, od nedjelje poslijepodne pa do vraćanja u utorak proveli su 48 sati na improviziranim ležajevima i samo jednim WC-om koji su imali na raspolaganju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Nakon višednevne šutnje iz SDP-a o nasilju među stranačkim i homoseksualnim partnerima, oglasio se Hajduković
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> ‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?
>>> Mojmiri nije bilo lako: Jeste vidjeli što se sinoć dogodilo u RTL Direktu?
Komentari

Komentari