Subota, 24 listopada, 2020

Pokažimo veliko srce – pomozimo obitelj smrtno stradalog hrvatskog branitelja koji je radio na sanaciji potesa

U ovim teškim vremenima dogodila se još jedna tragedija u kojoj je život izgubio hrvatski branitelj, 55 – godišnji Petar Stojaković, otac troje djece, koji je radio na sanaciji krovišta urušenog od posljedica razornog potresa u Zagrebu.

Petar je radio najteže poslove kako bi preživio i prehranio svoju obitelj. Živio je u podstanarskom stanu sa suprugom i svoja tri sina. Petar je bio hrvatski branitelj koji je stao na branik Domovine kada je bilo najteže.

Bio je požrtvovan, skrbio je za obitelj. Radio je uvijek teške fizičke poslove i svima je bio na dispoziciji. Bilo je trenutaka i kad je ostajao bez posla jer teška su vremena. Bijeda ga je tjerala da stalno radi i riskira život. S obitelji je podstanar u stanu čiji su vlasnici već dugo u Austriji. I doista je bio čovjek kojeg je lijepo imati u svojem okružju – ispričao je za Jutarnji list jedan od susjeda poginulog muškarca. Drugi susjed otkriva kako ga je zadnji put vidio na dan potresa, kada su svi u pidžamama istrčali na ulicu blijedi kao kreč.

– Uhvatila nas je panika, ali on se trudio ostati pribran i smirivati situaciju. Kad mi je susjeda rekla da je poginuo, zaklecala su mi koljena. Bio je dobar i šutljiv čovjek. Svojim starim autom svakodnevno je rano ujutro suprugu vozio na posao.

Primijetio sam na njemu jednu promjenu. U vrlo kratkom periodu bio je poprilično smršavio, no nisam ga pitao je li na dijeti ili ima neki zdravstveni problem. Ne znam kako će obitelj preživjeti ovu tragediju. Najmlađem sinčiću školarcu bio je uzor i najbolji prijatelj – zaključio je drhtavim glasom drugi susjed.

Pokažimo sada svi mi veliko srce i budimo s njima u molitvama te pomozimo obitelji Stojaković koja je ostala bez oca i supruga čiju ljubav i toplinu ništa ne može nadomjestiti.

Uplatu dobrovoljnog novčanog priloga možete izvršiti na tekući račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN HR2223900013208847066 koji je otvoren na ime supruge Ankice Stojaković.

Velika HVALA od srca svim dobrim ljudima, napisao je Milijan Brkić u objavi na facebooku:

Komentari

Komentari