Zagreb, 3.3.2021.- Posljednji ispraæaj zagrebaèkog gradonaèelnika Milana Bandiæa na zagrebaèkom groblju Mirogoju. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

POGREB MILANA BANDIĆA: Tisuće došle ispratiti gradonačelnika

Podijeli

Više tisuća ljudi okupilo se na Mirogoju na posljednjem ispraćaju Milana Bandića.

Na Mirogoj su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar branitelja Tomo Medved, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić , glasnogovornik Vlade Marko Milić i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Počasnu stražu uz Bandićev lijes držali su i poznati sportaši Sandra Perković, Ivana Brkljačić i Filip Hrgović.

Na Bandićev pogreb stigli su HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Pavle Kalinić je u razgovoru za N1 komentirao grobno mjesto na kojem će biti pokopan Milan Bandić.

– Osobno smatram da je moj frend to zaslužio, poručio je Kalinić.

Milan Bandić je bio moj prijatelj, čovjek iz Hercegovine, koji je imao dušu za svoju Hercegovinu, svoju Hrvatsku i svoj Zagreb, rekao je Milijan Brkić za N1 na Mirogoju.

– Kad odete, uvijek će o vama netko misliti dobro, netko loše. Njegovoj obitelji izražavam sućut, a njemu neka je laka hrvatska zemlja, rekao je Brkić.

Vjerski obred predvodi svećenik mons. Zlatko Koren.

Znamo da smo svi smrtni, ali kad dođe kraj nama dragim ljudima, uvijek je prerano i nenadano. Zadnjih dana tuguju Zagreb, Hrvatska i Hercegovina. Ali iskazujemo i zahvalnost što smo bili njegovi poznanici. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je za svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je sebe za nas, rekla je Bandićeva pomoćnica Jelena Pavičić Vukičević.

Dodala je da će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba i Zagrepčanki i Zagrepčana.

– Oni su ti uzvraćali svojim poštovanjem, ne samo na izborima, nego i na svakom koraku hodajući ulicama. Opraštamo se danas od tebe u velikoj tuzi, ali s ponosom jer si otišao kao pobjednik, praštajući svima i spreman za vječnost. Opraštamo se onako kako bi, vjerujem, ti volio, slaveći život i gledajući naprijed, rekla je Pavičić Vukičević.

– Hvala ti na svemu, u ime Grada Zagreba, svih sugrađanki i sugrađana, svih onih koji će te pamtiti kao nasmijanog i predanog poslu. Čast nam je bila živjeti s tobom, uz tebe i za tebe. Živio si svoju kršćansku vjeru, čak i kad to nije bilo popularno na ljevici pa neka te nebeski otac nagradi za sve dobro što si učinio. Neka ti je laka hrvatska zemlja, hrvatski gradonačelniče. Počivao u miru, dobri čovječe, rekla je Pavičić Vukičević.

Komentari

Najnovije