Petak, 23 listopada, 2020

Pogledajte video o ATJ Lučko koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Povodom Dana policije koji se danas obilježava, Antiteroristička jedinica Lučko, koja je početkom mjeseca proslavila i 30 godina od osnutka, objavila je specijal o članovima Antiterorističke jedinice Lučko čiji je autor nagrađivani redatelj Igor Neljak.

U emotivnom videu, pripadnici ATJ Lučko iz svih krajeva Hrvatske govore zašto su se odlučili pristupiti baš ovoj jedinici.

– Još donedavno sam vodio sasvim uobičajen život. Život u kojem je gledati vijesti značilo slušati o terorizmu, otmicama i teškim kriminalnim radnjama. Odlučio sam se na promjenu. Danas sam dio elite u kojoj je najvažniji onaj prvi do tebe i čija je misija stvoriti i održati osjećaj sigurnosti za svakog građanina. Naš poziv nema radnog vremena i zato grad može mirno spavati, jer mi bdijemo nad njim – poručuje jedan od pripadnika u videu.

– Odgovornost, naporni treninzi, mnogo odricanja. To je mala cijena koju moram platiti kako bih jednog dana mogao reći da sam pripadnik najelitnije jedinice u Hrvatskoj – dodaje drugi pripadnik ATJ Lučko, prenosi večernji list

ATJ Lučko se zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu, a kako navode snimka je nastala uz podršku Kate Zadro, majke poginulog pripadnika ATJ Lučko Roberta Zadre, Ecija Kocijančića, Adrijana Ukušića, umirovljenog pripadnika ATJ Lučko Bože Krajine, obitelji Ćorić, Andrije Jarka. Zahvalili su se i PU Vukovarsko-srijemskoj, PU Istarskoj, PU Dubrovačko-neretvanskoj, PU Zagrebačkoj te Zapovjedništvu specijalne policije i svim pripadnicima ATJ Lučko, kao i gradovima Vukovaru, Iloku, Puli, Dubrovniku i Zagrebu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Hrvate zgranula nova mjera Stožera: ‘Ovo je totalni lockdown, ovo je kraj…’
>>> ŠTO SE DOGAĐA S MILANOVIĆEM: Psihologija ima objašnjenje za ovo…
>>> OPREZ! POLICIJA UPOZORAVA: Osječanki izvan Hrvatske oduzeli osobnu i čeka je kazna do 5000 kuna
>>> TOTALNI RAT: Krenulo je topništvo, helikopteri i mobilizacija, skupljaju se ljudi koji su spremni otići na frontu
Komentari

Komentari