Srijeda, 2 prosinca, 2020

Pogledajte što kaže anketa Večernjaka o popularnosti kandidata: Ni blizu agencijskim anketama!

Na stranicama Večernjeg lista danas je osvanula anketa s jednostavnim pitanjem, kojeg predsjedničkog kandidata podržavate?

Od njih 11, na vodećem je mjestu u trenutku pisanja ovog teksta, kao i kod anketa koje objavljuju agencije za ispitivanje javnog mišljenja, na prvom mjestu aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali sve ostalo je – bitno različito.

 

Na drugom mjestu nije, s malom razlikom, Zoran Milanović, kao u službenim istraživanjima, već s još manjom razlikom – Miroslav Škoro! Milanović debelo zaostaje, i ima oko polovice glasova koje dobiva vodeći dvojac, a malo čudi vrlo visok broj glasova za Ivana Pernara. Mislav Kolakušić pak dobiva osjetno manje glasova nego u službenim anketama.

Iako se ovakvo ispitivanje nipošto ne može i ne smije uzeti kao reprezentativno, jer prosječni čitatelj nekog portala ne mora afinitetima odgovarati prosječnom potencijalnom biraču, ipak je donekle indikativno. Tim više što i službena istraživanja koja se vrše telefonom imajuj svoje metodološke mane, mlađa populacija primjerice u pravilu nema broj u imeniku.

Usto, treba svakako uzeti u obzir i da HDZ ima svoje “trolove” i internet ratnike zadužene za pisanje po forumima i ankete, tako da bi bez plaćenih HDZ-ovaca vjerojatno Škoro izbio na čelo ankete!


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) Davor Pavuna: Hrvati će pobijediti jer Isus ne može izgubiti
>>> PISMO UČITELJA U POTPUNOSTI RAZOTKRILO SINDIKATE: Izdani smo, a njihov je interes samo jedna stvar!
>>> VIDEO: Bandić naručio pjesmu Kolindi! Nećete vjerovati koju su joj pjesmu Gazde otpjevali!
>>> Luka Modrić nije izdržao; nakon dodjele Zlatne lopte Messiju žestoko se obrušio na Cristiana Ronalda!
Komentari

Komentari