Utorak, 11 kolovoza, 2020

Pogledajte kako Izraelci uništavaju ponos ruske protuzračne obrane u Siriji

Izraelske rakete tijekom napada pogodile su u Siriji nekoliko mjesta protuzračne obrane, radarsko mjesto i skladište streljiva, izvijestili su u četvrtak sirijski državni mediji

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna obrana oborila desetke izraelskih raketa ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva. Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa. Izrael je u četvrtak raketnim napadom uzvratio na raniji napad iranskih snaga koje su sa sirijske strane Golanske visoravni ispalile oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni.

U međuvremenu su Izraelske obrambene snage (IDF) objavile foto i video materijale svoje operacije na teritoriju Sirije. Na jednom videu, objavljenom na twitteru i youtubeu vidi se uništavanje ruskog PZO sustava Pancir 1(NATO oznake SA 22 Greyhound) u Siriji. Riječ je o raketnom PZO sustavu koji je opremljen raketama zemlja-zrak i namijenjen borbi upravo protiv raketa poput one koja ga je uništila.

Neki komentatori iz toga su zaključili kako se taj ponos ruske vojne tehnike ne može mjeriti sa zapadnom tehnologijom, dok drugi ukazuju na to kako u trenutku uništavanja sustav nije bio u uporabi te mu je bio isključen radar.

Glasnogovornik izraelskih vojnih snaga pukovnik Jonathan Conricusizvijestio je da je Izrael presreo ‘nekoliko’ raketa te da nije bilo izvještaja o žrtvama. Također, rekao je kako se niskim procjenjuju štete na izraelskim položajima. Istaknuo je i da je Izrael uzvratio za taj napad, bez iznošenja detalja. ‘Mi smo se osvetili, ali nemam nikakvih detalja o tome’, rekao je.

Izraelske obrambene snage na twitteru su objavile zračne snimke položaja u Siriji koje su bombardirale u, kako kažu, odgovoru na rakete koje su iranske snage ispalile na teritorij Izraela.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> VOJNIČINA: Evo tko je izabran za najspremnijeg hrvatskog vojnika

>>> Procurila snimka strahovite nesreće koju u izravnom prijenosu nisu htjeli prikazati!

>>> SKANDALOZAN NAPAD NA DEMOKRACIJU U HRVATSKOJ Obersnel zabranio prikupljanje potpisa GI “Istina o Istanbulskoj” u Rijeci

>>> Hrvati među poštenijima u Njemačkoj: Evo koji je narod najpošteniji – nisu Nijemci!

Komentari

Komentari