Petak, 4 prosinca, 2020

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OCA ČIJA JE DOGA BEBI ZDROBILA LUBANJU Pas je njegovu jednomjesečnu kćer

Podignuta je optužnica protiv oca (45) čija je doga lani u ožujku ugrizla jednomjesečnu bebu za glavu i teško je ozlijedila. Argentinska doga bebu je napala u krevetu, kad je ova nakon buđenja zaplakala, prenosi Jutarnji list

Slučaj koji se dogodio 22. ožujka 2019. godine u selu Repaš pokraj Koprivnice tek rođenu je djevojčicu umalo stajao života. Djevojčica koja je 12. veljače rođena u Puli, odakle joj je majka, u zagrebačku je Dječju bolnicu u Klaićevoj, zaprimljena u kritičnom stanju.

Bebi je bio oštećen mozak i zadobila je višestruke prijelome glave. Prošla je tada kroz dvije teške, višesatne operacije i uspjela preživjeti. Jutarnji list tada je saznao da s trogodišnjom dogom dotad nije bilo problema.

Roditelji – koji su u Repaš doselili iz Zagreba – svoje jedino dijete stavili su na spavanje, pas je bio u drugoj sobi. Beba se probudila i zaplakala, a pas se zaletio u njezinu sobu, dotrčao do kolijevke te je ugrizao za glavu. Ponašanje psa dvojako se tumačilo. Ili da je htio pomoći bebi koja je plakala, što je zbog njegove snažne, a djetetove slabe konstitucije završilo umalo pogubno za dijete ili da je doga branila svoj teritorij.

Dijete je završilo prvo u koprivničkoj, a potom u zagrebačkoj bolnici, dok je pas odveden u karantenu na promatranje.Godinu i dva mjeseca poslije događaja, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv oca djevojčice. Tereti ga se za kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz nehaja.

Kaznena prijava prvotno je podnijeta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovog prava, za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. No, takva kvalifikacija nije dokazana pa je optužnica promijenjena i ocu prijeti do tri godine zatvora.

– Teretimo ga da je 22. ožujka 2019. u obiteljskoj kući u Repašu, nesmotreno držao svog psa pasmine argentinska doga bez odgovarajućeg nadzora i ostavio svoje jednomjesečno dijete da spava na krevetu u spavaćoj sobi dok je on bio izvan kuće. Tereti ga se da je propustio pritom na adekvatan način osigurati da pas ne može ući u sobu gdje boravi dijete, pa je pas ušao u sobu i ugrizao dijete za glavu, nanijevši mu osobito tešku tjelesnu ozljedu – piše u optužnici.

Iako su ozljede djevojčice bile strašne, Jutarnji neslužbeno saznaje da će djevojčica biti dobro. – Neće biti težih posljedica – rečeno nam je iz sudskih krugova.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> U 20 SEKUNDI REKAO JE SVE: Morate pogledati govor Kardinala Puljića, naježiti ćete se
>>> NIŠTA ČUDNO ZA PLENKOVIĆA: Pogledajte koga je stavio za novog ministra obrane
>>> STRAŠNA OBITELJSKA TRAGEDIJE: Sin zaklao vlastitog oca na dvorištu; ‘Čuli smo vrisak žene i zapomaganje’
>>> Kardinal Puljić: “Hajku na mene i misu su pokrenuli ŽELJKO KOMŠIĆ i BAKIR IZETBEGOVIĆ
Komentari

Komentari