FaH

Rat u Libiji bi mogao natjerati više od 800.000 migranata da krenu prema europskim obalama, upozorio je u ponedjeljak šef vlade nacionalnog jedinstva (GNA) Fajez al-Saraj u razgovoru s dva talijanska lista.

“Neće biti samo 800.000 migranata spremno krenuti i Libijci će bježati od rata, dok su se na jugu Libije ponovo aktivirali teroristi organizacije Islamske države (IS)”, rekao je za dnevni list La Republicca.

Libija je i odredište i tranzitna zemlja afričkim migrantima prema europskim obalama.

“Suočeni smo s agresivnim ratom koji bi mogao proširiti svoje zlo po Mediteranu. Italija i Europa moraju biti ujedinjene i oštre u zaustavljanju rata Kalifa Haftara, čovjeka koji je izdao Libiju i međunarodnu zajednicu”, dodao je i naglasio da će “uništenja zahvatiti i susjedne zemlje”.

Europski ured za azil (Easo) objavio je u ponedjeljak da je politička kriza u Caracasu izazvala porast od 50 posto broja zahtjeva za azilom koje su podnijeli Venezuelci u Europi u veljači. Oni su prv puta pretekli Afganistance među vodećom trojkom.

Iza Sirijaca, Venezuelci su najbrojniji (blizu 4000) u traženju međunarodne zaštite u europskim zemljama (EU, Švicarska i Norveška), precizira se u priopćenju organizacije u La Valletti.

“Nikada ranije nije ih tako puno predalo molbe u jednom mjesecu”, otkriva Easo. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠTUKINO PRIZNANJE: ‘Hrvate sam ubijao kao kokoške, plakali su i molili…’
>>> NJEMAČKA POSTALA DRUGA HRVATSKA? Objavljene službene brojke, evo koliko se Hrvata doselilo u Njemačku
>>> NOVINARKA KOJU SU OTELI DŽIHADISTI: Otkrila strašnu istinu
>>> PRATITE UŽIVO: VEĆ SATIMA GORI NAJVEĆA FRANCUSKA CRKVA NOTRE-DAME
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!