Četvrtak, 6 kolovoza, 2020

POČINJE DIPLOMATSKI RAT S SRBIJOM? Pokuša li srpski ministar ući u Hrvatsku biti će UHIĆEN

Po neslužbenim, ali pouzdanim izvorima kako dnevnik.hr doznaje, srbijanski ministar Aleksandar Vulin mogao bi biti proglašen personom non grata u Hrvatskoj. Po istim izvorima, Republika Hrvatska će tijekom večeri poslati službenu obavijest Republici Srbiji.

Bude li do toga došlo, Vulin će u nedjelju biti uhićen pokuša li ući u Hrvatsku. Neposredan povod bila je Vulinova izjava u kojoj je između ostalog spominjao i “vrhovnog komandanta Vučića”. Dogodi li se to zaista i Srbije unatoč upozorenjima odluči isprovocirati diplomatski incident bio bi to početak pravog diplomatskog rata kao što Srbije već vodi sa Kosovom. Podsjetimo uhićenje i protjerivanje predstavnika Srbije na Kosovo izazvalo je nezapamćene tenzije.

NOVO: OD SAD JE I SLUŽBENO: Hrvatska uvela zabranu ulaska Vulina u Hrvatsku, evo što stoji u priopćenju

Jedno je sigurno, sve ovisi o Vučiću, hoće li ići sa ciljanom provokacijom što bi bio nastavak poslije Šešeljevog incidenta koji se kako vrijeme odmiče sve više čini planski isceniran.

Vulin je, podsjetimo, bio pozvan na komemoraciju u Jasenovac kao gost Srpske pravoslavne crkve. Kazao je, međutim, kako neće doći u Jasenovac, nego će otići u obližnju Mlaku.


>>> VULIN SPREMAN IZAZVATI INCIDENT: ”O mom dolasku neće odlučivati hrvatski ministar već zapovjednik vojske Srbije”

>>> 30 DANA ZATVORA: Ovu majicu policija strogo zabranjuje

>>> HRVATSKA PRAKSA STIGLA U NJEMAČKU: Od 6. svibnja svi će u Njemačkoj biti obvezni plaćati ovu pristojbu

Komentari

Komentari