FaH

POČELO JE: Milanović odbio doći na svečanost povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a

Podijeli

Danas službeno počinje hrvatsko predsjedanja Vijećem Europske unije. U Hrvatsku dolaze članovi Europske komisije, a predsjedanje će se svečano otvoriti koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Izabrani predsjednik Zoran Milanović dobio je poziv na svečanost, no on se na tom pozivu zahvalio i odbio je doći na svečanost, potvrđeno je za N1 iz Ureda izabranog predsjednika.

On je na tu svečanost pozvan kao bivši premijer, no u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju i on kao izabrani predsjednik i aktualna predsjednica.

No znajući za njegovu konfliktnu osobnost te sklonost izazivanju diplomatskih incidenata, nipošto ne treba odbaciti niti druge moguće razloge, odnosno da se ne želi pojavljivati tamo gdje će glavnu riječ voditi netko drugi, naročito ako je taj netko drugi HDZ.

Danas navečer na Pantovčaku će se održati i svečana večera koju upriličuje aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na koju kao izabrani predsjednik Zoran Milanović nije pozvan, s obzirom na to da nije ni u skladu s diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju. Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministre i predsjednika Hrvatskog sabora bit će i brojni drugi uzvanici kao i predsjednica EK, povjerenici i ostali članovi Europske komisije i visoki uzvanici EU-a.

Komentari

Najnovije