FaH

POBUNILI SE SRBI: Razbijen automobil ravnatelja škole iz Vukovara, SDSS: ‘Ovo je jasna poruka’

Podijeli

Unoći subota na nedjelja, poslije ponoći, nepoznati počinitelj ili više njih su oštetili osobno vozilo Đorđa Lukića, ravnatelja Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara. S komadom drveta razbijeno mu je stražnje staklo na automobilu koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće gdje živi s obitelji.

Tim povodom danas je u središnjici SDSS-a u Vukovaru održana konferencija za novinare sa koje se saborska zastupnica Dragana Jeckov poručila kako se radi o jasnoj poruci Lukiću poslije svih događanja u školi nakon nedavne tučnjave učenika koja se dogodila u okolici škole.

– Vukovar i okolica moraju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje jer ako oni postanu svakodnevica i dozvole se napadi na djecu i imovinu pripadnika srpske nacionalnosti postavlja pitanje što će biti sutra, rekla je Jeckov najavljujući kako će i od MUP-a zatražiti određena pojašnjenja i smjernice što učiniti da se ovakvi događaji zaustave, prenosi večernji list

Istaknula je kako velika većina Vukovaraca želi da se normalno živi ali i da je ovo sumorna svakodnevica kada se govori o napadima na imovinu i pojedince iz srpske zajednice. Kazala je i kako od nadležnih očekuje da se brzo pronađu počinitelji te da učine sve da se zaustavi ova eskalacija sukoba kojoj svjedočimo nekoliko godina.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja.

– Ovaj napad bio je direktni napad na njega ali i jasna poruka njemu kao ravnatelju škole. Poslije svega bojimo se što se može već sutra dogoditi, istakao je Kolar.

Podsjetio je kako se radi prije svega o čovjeku, prosvjetnom i sportskom radniku te postavio pitanje kome smetaju njegovi uspjesi kao i uspjesi učenika iz njegove škole.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić poručio je kako se Srbi u Vukovaru osjećaju nesigurno, da žive u strahu, a da to pokazuje ne samo ovaj događaj nego i napadi na učenike srpske nacionalnosti kada idu u školu. Kazao je i kako je broj napada na građane srpske nacionalnosti puno veći nego što policija ima zabilježeno jer mnogi od njih te napade ne prijavljuju policiji.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Đakićev sin potukao se s djevojkama na benzinskoj u Zagrebu: Prijava je odbačena zbog nevjerojatnog razloga
>>> MIGRANTI U MINSKOM POLJU stradali od najopasnije mine
>>> UPALJEN ALARM!! Obustavili cijepljenje, jedna osoba je preminula a druga razvila plućnu emboliju
>>> Policija moli pomoć: Dva mladića iz Hrvatske putovala u Švicarsku, nestali su
>>> Slučajni prolaznik snimio fotku koja je obišla svijet: ‘Pogledate, brod koji lebdi iznad mora‘
Komentari

Najnovije